Recapătă-ţi tinereţea! Cele mai eficiente tratamente antirid

23 februarie 2019 16:17   Trucuri de frumusețe
Ultima actualizare:

Ridurile nu iartă nicio persoană. Mai devreme sau mai târziu, în funcţie de genă şi de stilul de viaţă al fiecăruia, ele apar pe chipurile noastre. Unii spun să le purtăm cu demnitate pentru că ne spun povestea vieţii. Alţii văd în ele doar semnul trecerii anilor, al pierderii tinereţii şi frumuseţii. Oricum le-ai privi, află că ridurile se pot şterge de pe chip. Specialiştii ne dezvăluie metodele.

Îngrijirea de zi cu zi, extrem de importantă

Unul dintre cei mai importanţi factori în îngrijirea tenului este demachierea zilnică, dimineaţa şi seara, fie cu apă micelară (pentru femeile care se grăbesc), fie cu un demachiant şi o loţiune tonică adecvată tipului de ten, ne spune Ionela Rusu, specialist micropigmentare în cadrul unui cabinet cosmetic din Constanţa. La fel de important pentru sănătatea şi vitalitatea pielii este exfolierea acesteia o dată pe săptămână. Odată îndepărtat stratul cornos, pielea devine mai elastică, mai strălucitoare şi implicit mai tânără.

“De mare ajutor în acest sens este o mască preparată dintr-o linguriţă de bicarbonat de sodiu, o linguriţă de miere şi o picătură de apă, pentru omogenizare. Amestecul se aplică pe faţa curată, se lasă să acţioneze 10 minute, după care se masează circular, de jos în sus, realizându-se astfel îndepărtarea celulelor moarte de la suprafaţa pielii. Această mască are efect antiseptic, hidratant şi puternic antioxidant datorită mierii, cunoscută pentru proprietăţile sale nutritive şi vindecătoare. Se poate utiliza o dată pe săptămână”, spune Ionela Rusu de la iStudio.

Tratamente cu efecte rapide, la salon

În cabinetele cosmetice avem la dispoziţie tratamente revoluţionare care îţi pot şterge într-o singură şedinţă câţiva ani de pe chip.

  • Injecţiile cu acid hialuronic. Până la vârsta de 20-30 de ani, pielea era ajutată de o producţie constantă de acid hialuronic propriu, substanţă care are rolul de a lega moleculele de apă şi de a menţine nivelul hidratării pielii. După 30 de ani, producţia de acid hialuronic scade dramatic, pielea capătă un aspect uscat, subţire şi flasc. Odată cu asta, se dezechilibrează şi producerea de colagen şi elastină, cauzând scăderea elasticităţii. O soluţie este injectarea de acid hialuronic în zonele cu probleme. În felul acesta se reţine de 1.000 de ori mai multă apă, iar pielea astfel hidratată îmbătrâneşte mai greu şi nu se mai ridează. După procedură, pielea are alt tonus, altă textură, pare mai sănătoasă. Efectul durează 8-12 luni, după care pielea va arăta la fel ca înainte.

  • Microneedlingul este o procedura de rejuvenare/regenerare a pielii minim invazivă, nedureroasă, care implică utilizarea unui dispozitiv de mărimea unui stilou cu microace de unică folosinţă. “Acesta creează microcanale controlate în piele pentru a stimula formarea unor noi straturi de colagen şi elastină. Datorită acţiunii mecanice, cât şi substanţelor active folosite şi introduse direct în straturile profunde ale pielii, obţinem un puternic efect de reîntinerire. Acest tratament se efectuează în etape de 3-4 şedinte la interval de 2 săptămâni, efectul rămânând vizibil pentru o perioada de aproximativ 6 luni. Nu pot efectua acest tratament persoanele însărcinate, care alăptează, au diabet, boli transmisibile, epilepsie etc.”, explică Ionela Rusu. Costul unui tratament poate fi de aproximativ 250 lei.
  • Infuziile cu oxigen. Un alt tratament împotriva ridurilor este cel numit Intraceuticals, preferatul Madonnei. Cu ajutorul unui aparat care produce oxigen hiperbaric, sunt introduse în straturile profunde ale pielii substanţe benefice, precum acid hialuronic, vitaminele A, C şi E şi antioxidanţi (aloe vera şi ceai verde). Sistemul acţionează asupra ridurilor de pe faţă, gât, decolteu, mâini, regenerează ţesuturile, hidratează pielea, ameliorează vizibil acneea, iar zonele tratate devin luminoase. Se poate lucra pe zone sensibile şi subţiri, cum sunt pleoapele, unde nu poţi injecta acid hialuronic
  • Injectarea cu grăsime proprie. Este recomandată mai mult pentru cutele din jurul nasului. Avantajul este că această grăsime, fiind recoltată din propriu corp, se absoarbe rapid, există o compatibilitate perfectă, iar efectele durează 1-2 ani. Dezavantajul este că poate da diformităţi, iar costurile sunt ceva mai mari.

  • Fotorejuvenarea este una din cele mai populare metode pentru redarea aspectului întinerit sănătos al pielii prin îmbunătăţirea texturii, tonului şi culorii. Tratamentele sunt realizate cu ajutorul tehnologiei IPL, într-o serie de 4-6 şedinte şi oferă rezultate pe termen lung, cu efecte adverse minime, fără durere şi fără timp de recuperare, preţul unei şedinţe fiind aproximativ 150 lei, mai spune Ionela Rusu.

5 metode inedite de a preveni ridurile

Ce efect au cremele antirid

În magazinele de cosmetice şi în farmacii găsim zeci te tipuri de creme antirid care promit rezultate spectaculoase în doar câteva luni de la utilizare. Medicul estetician Dana Miricioiu vă spune să nu vă faceţi mari speranţe. „Nicio cremă nu poate traversa stratul cornos al pielii şi, chiar dacă îl înmoaie, nu poate pătrunde în piele mai mult de 1%. Tot ce face crema este să formeze un strat lipidic protector la suprafaţa pielii şi, în felul acesta, să nu o lase să se usuce. Pentru că, într-adevăr, o piele uscată, neîngrijită, se ridează mai uşor”. Specialistul vă recomandă să nu vă chinuiţi să alegeţi creme scumpe şi sofisticate. Alegeţi unele lejere, fluide, care nu încarcă porii, iar cea de zi să conţină neapărat factor de protecţie minimum 30+. 

Mai multe