Remedii naturale pentru atenuarea cearcănelor

25 martie 2021 13:01   Trucuri de frumusețe
Ultima actualizare:

Vă macină gândurile şi grijile, în această perioadă grea? Pandemia de coronavirus ne-a schimbat tuturor viaţa şi au apărut probleme noi care nu ne lasă să ne odihnim bine. Dacă au apărut ori s-au accentuat cearcănele este bine să ştiţi că există leacuri naturale pentru asta. Remedii naturale pentru atenuarea cearcănelor.

Vă treziţi mai obosiţi decât înainte de a vă culca? Au apărut cearcănele? Este bine să ştiţi că există leacuri naturale pentru asta.

Cearcănele pot fi şi consecinţa unui exces de melanină (pigmentul pielii), frecvent îndeosebi la persoanele cu tenul închis. În multe cazuri, ele sunt o moştenire genetică. O metodă rapidă de a estompa cearcănele este aplicarea de comprese cu brânză de vaci, de cartofi raşi sau cu ceai de pătrunjel.

Pentru a preveni reapariţia cearcănelor, foarte eficiente sunt tratamentele interne cu ceaiuri detoxifiante, cum este cel de albăstrele. Pentru că este mai subţire, pielea din jurul ochilor este mai sensibilă. Poluarea, oboseala sau timpul îndelungat petrecut în faţa calculatorului ăşi lasă amprenta asupra acestei zone.

Pentru a preveni apariţia cearcănelor, alternaţi alimentele pe care le consumaţi. Nu mâncaţi acelaşi fel de mâncare mai multe zile în şir. Întăriţi-vă rinichii consumând cereale (orz, grâu, orez dulce), peşte (somon, păstrăv), legume (fasole, ceapă, arpagic, sfeclă, pătrunjel, ţelină), fructe (afine, mure) şi ceaiuri de nalbă, de ghimbir, de măceşe, de păpădie şi de scorţişoară, precizează Eugen Giurgiu, doctor în biochimie, cu competenţe în fitoterapie şi nutriţie.

Compresele cu albăstrele albesc pielea

Compresele cu infuzii de albăstrele sunt unele dintre cele mai eficiente remedii naturale împotriva cearcănelor. Infuzia se prepară dintr-o linguriţă de plantă mărunţită la 250 ml de apă clocotită. Se infuzează 15 minute, apoi se filtrează. Se îmbibă în lichid două comprese din tifon, se aplică pe ochi şi se menţin timp de 20-30 de minute. De asemenea, se recomandă şi un tratament intern cu albăstrele, care ajută la detoxifierea organismului şi la reapariţia cearcănelor. În acest caz, se consumă câte trei căni de infuzie pe zi, timp de 18 zile.

Compresele cu tinctură de arnică sunt, de asemenea, foarte eficiente în tratamentul anticearcăn. Se pune o linguriţă de tinctură (procurată de la magazinele Plafar) într-un pahar cu 100 ml de apă. Cu această soluţie se umezesc două comprese şi se aplică pe ochi seara, cel puţin zece zile.

Rădăcina de pătrunjelul este detoxifiantă

Pătrunjelul este de mare folos în terapia de combatere a cearcănelor." Ceaiul se prepară din două rădăcini care se fierb în 500 ml cu apă clocotită, până când apa scade la jumătate. După cinci minute, se strecoară şi se îmbibă două comprese în acest decoct. Pentru detoxifierea organismului, timp de 14 zile, cât se folosesc compresele, se consumă zilnic şi câte două căni de ceai din acest decoct", precizează Eugen Giurgiu, doctor în biochimie, cu competenţe în fitoterapie şi nutriţie.

Compresele se pot stropi şi cu decoct de mur. Ceaiul se prepară dintr-o linguriţă de muguri, de frunze şi de ramuri tinere de mur mărunţite, care se fierb15 minute în 250 ml de apă . Se strecoară ceaiul şi apoi se umezeşte compresa când acesta este cald. Tratamentul poate fi continuat zece zile.

Brânza de vaci are efect rapid

Un remediu excelent în combaterea cearcănelor s-a dovedit a fi brânza de vaci proaspătă. Pe o compresă îmbibată în infuzie de gălbenele puneţi două linguriţe de brânză de vaci. Compresa se ţine pe ochi 30 de minute. După aceea, se spală ochii cu apă caldă şi apoi rece. Cearcănele se estompează rapid în acest mod.Cataplasmele cu cartofi raşi, la fel de eficiente

La fel de eficiente, într-un timp scurt, sunt şi cataplasmele cu cartofi raşi.Pe o bucată de pânză, puneţi un cartof ras pe răzătoarea cu zimţi mici. După 30 de minute, îndepărtaţi compresa şi spălaţi-vă ochii cu apă călduţă.

Ceaiul de cuişoare, un excelent antibiotic

Un remediu anticearcăn, mai puţin cunoscut, este ceaiul de cuişoare. Acesta se prepară dintr-o linguriţă de cuişoare la o cană cu 250 ml de apă clocotită. Se consumă câte trei căni de infuzie pe zi, timp de o săptămână. Ceaiul de cuişoare încarcă organismul cu energie şi combate infecţiile şi inflamaţiile din organism.

Citeşte şi:

Pătlagina tratează miraculos plămânii și căile respiratorii

Ceașca de sănătate: Sucul de portocale are putere tămăduitoare

Mai multe