Reţete dulci de la bucătari celebri

13 februarie 2013 16:35   Trucuri de frumusețe
Ultima actualizare:

Delicii cu fructe, ciocolată, frişcă şi şampanie, astea sunt recomandările celor mai renumiţi bucătari pentru cina de „Ziua Îndrăgostiţilor".

Bucătarul Click!, Jakob Hausmann, gastronomul Cristian Sora, specialista în mâncare vegană Ligia Pop şi simpaticul bucătar Horia Vîrlan de la Prima TV ne dau fiecare câte o sugestie dulce, gustoasă, afrodiziacă şi simplu de făcut acasă.

Ingrediente: 120 g frişcă naturală, lichidă, 30-50% grăsime, 4 portocale, 2 grapefruit roşu, 4 kiwi, un mango, 2 mere roşii, 8 căpşune, zeama de la o lămâie, o rodie. Mod de preparare: fructele se curăţă de coajă, se taie felii sau cubuleţe, se stropesc cu zeama de lămâie. Se ornează cu frişcă bătută energic, fără să fie adăugat zahăr.

Ingrediente: 500 ml smântână, 100 g zahăr, vanilie, 3 bucăţi gelatină. Pentru sos: 500 g struguri, 80 g zahăr pudră, 10 g unt, puţin amidon.Mod de preparare: Se fierbe smântâna cu zahărul şi vanilia până se reduce la un sfert. Se ia de pe foc şi se adaugă gelatina dizolvată. Masa obţinută se toarnă în forme potrivite care  se pun, acoperite, pentru minimum 4 ore la frigider.

Pentru sos: se topeşte untul şi se caramelizează puţin zahărul în el, se adaugă strugurii şi se înăbuşă circa 30 de minute în suc propriu. Apoi se trec prin sită pentru a îndepărta sâmburii şi se adaugă amidonul pentru a se lega. Formele se introduc în apă fiartă pentru a se putea răsturna mai uşor conţinutul. Se ornează cu sos şi fructe proaspete.

Ingrediente: un măr, o pară, 10 g căpşune, 60 g Mascarpone, 50 g ciocolată menajeră, 20 g smântână, 75 g îngheţată de vanilie, 40 ml coniac, 200 ml vin roşu, un espresso scurt, 30 g fursecuri din aluat gras, 20-30 g zahăr, 10 g unt, 2 g scorţişoară, 1 g ghimbir.

Mod de preparare: se pun la fiert vinul şi zahărul, când mai scade se adaugă para curăţată, se presară scorţişoară şi coniac. Se lasă pe foc până ce para prinde culoarea vinului. Mărul se curăţă, se scoate cotorul, iar cavitatea obţinută se umple cu unt şi zahăr. Se pune la cuptor 10 min., apoi în aceeaşi cavitate se adaugă coniacul rămas şi se dă iar 10 min. la cuptor.

După coacere, mărul se va tăvăli prin fursec sfărâmat apoi se taie în două. Smântâna se pune la încălzit, se adaugă ciocolata răzuită, apoi cafeaua şi ghimbirul tocat. Crema de mascarpone şi zahărul se freacă bine. Pe o farfurie se pune sosul de mascarpone, cel de vin şi ciocolată. Pe sosul de ciocolată se pune jumătatea de măr peste care se pune o cupă de îngheţată, pe sosul de mascarpone, căpşune tăiate jumătate, iar pe sosul de vin para confiată.

Ingrediente: 200 g seminţe de cânepă, 250 ml apă, 50 g psyllium, 75 g miere, 75 g cacao raw, 20 g pudră de vanilie, o rodie. Pentru glazură: 200 g căpşune, 125 ml apă, 75 g miere. Mod de preparare: toate ingredientele, mai puţin rodia, se amestecă într-un bol. Compoziţia se pune în forme culinare (inimioare) şi se presează cu o lingură. Se ornează cu bobiţe de rodie. Glazura se realizează amestecând într-un blender toate ingredientele, apoi se toarnă pe lângă cele două inimioare, transformându-le în două "insule".

Mai multe