Secretele saloanelor de înfrumuseţare. Cele mai cunoscute mituri

8 februarie 2020 19:48   Trucuri de frumusețe
Ultima actualizare:

Nu toate tratamentele care se fac în saloanele de înfrumuseţare sunt miraculoase, iar unele dintre ele chiar nu trebuie făcute atât de des. Dar, evident, acest lucru nu îl vei auzi din gura unui hair stilist, manichiuristă sau estetician. Secretele din „bucătăria internă” a unui salon mai „răsuflă” şi, astfel, am aflat câteva lucruri interesante.

  • Botoxul pentru păr nu are efecte de durată. Ai auzit despre minunile pe care le face toxina botulinică la nivelul pielii, cât este de eficientă în atenuarea ridurilor de expresie din jurul ochilor, de pe frunte şi dintre sprâncene. Ei bine, află că botoxul se pune şi în păr.

Este un tratament de hidratare intensă care „îmbracă” fiecare fir de păr într-o peliculă de silicon. Această “nouă haină” oferă părului o greutate şi un plus de volum, 60% din rezultat fiind şi un aspect de îndreptare. Da, părul arată senzaţional după o astfel de procedură. Dar nu durează în timp. După 2-3 luni, părul va arăta exact ca înainte sau chiar mai rău. În plus, cu cât părul e mai lung, cu atât procedura costă mai mult. “E destul de costisitor. Dacă nu sunteţi dispuse să plătiţi atât şi să vă puneţi botox de mai multe ori pe an, mai bine nu începeţi”, a declarat Natalia, managerul unui salon de înfrumuseţare, pentru brightside.me.

  • Nu ai nevoie să mergi aşa des la salon. Poţisă-ţi menţii singură sănătatea şi frumuseţea părului fără să pierzi timp şi bani la saloane scumpe. Este suficient să-ţi tai frecvent vârfurile, în rest, îngrijirea se poate face acasă. Alege produse potrivite tipului tău de păr, mai renunţă la ondulator, la placa de întins părul sau la uscător, nu te pieptăna când părul e ud, căci se rupe mai uşor, foloseşte uleiuri şi măşti hidratante pe vârfuri şi pe lungimi. Uleiurile de argan, de măsline, de cocos sunt ideale pentru orice tip de păr.

Câteodată, eşti păcălită fără să ştii. Un hair stilist povestea că, la vechiul loc de muncă, recipientele unor măşti şi şampoane scumpe erau reutilizate. Astfel, după ce se terminau, cutiile respective erau umplute cu alte produse mai ieftine. Tot de pe brightside.me aflăm că în alte saloane, la un banal serviciu de spălare pe cap, de exemplu, fără să fii întrebat dacă vrei, se folosesc tot felul de măşti şi tratamente care ulterior sunt trecute pe nota de plată. 

  • Nu toate produsele de styling fac minuni. Multe rezolvă punctual şi pe moment o problemă, făcând coafura să arate mai bine, dar după o zi, părul tău va fi exact ca înainte. Vârfurile despicate, deteriorarea, lipsa de strălucire se rezolvă altfel.
  • Cele care vreţi să vă vopsiţi într-o nuanţă mai excentrică, să zicem verde sau violet, trebuie să ştiţi că aceste culori nu vor rezista. Se vor mătui, iar părul îşi va pierde din strălucire, fiind nevoie să te reîntorci la salon. Hair stilistul ar trebui să te avertizeze înainte.
  • Chiar dacă ai legat o frumoasă prietenie cu manichiurista ta, nu o vizita aşa de des. Unghiile uscate şi casante sunt o consecinţă a unei manichiuri agresive sau prea frecvente, a unor traumatisme fizice sau chimice. Apoi, din cauza faptului că stau o perioadă lungă de timp acoperite cu ojă, unghiile se îngălbenesc. Mai fă şi pauze, în care e bine să-ţi îngrijeşti unghiile şi cuticulele cu creme şi uleiuri hidratante.
  • Solarul, un real pericol. Multe femei încă îl folosesc pentru bronzare, chiar dacă ştiu că e extrem de periculos pentru piele. Personalul salonului rareori atrage atenţia asupra acestui lucru.
  • Machiajul semipermanent este o alegere pe viaţă şi poţi regreta că l-ai făcut. Cu timpul, culorile pălesc, se depigmentează. Dar forma tatuajului va rămâne pe viaţă. Niciodată acolo pielea nu va mai avea aceeaşi nuanţă ca înainte. Prin urmare, odată tatuată zona, va fi nevoie ca o dată la 1-2-3 ani să faci o şedinţă de întreţinere, pentru împrospătarea culorii. Este valabil şi la buze. „După ce se duce pigmentul, buzele rămân albe, depigmentate, şi se vede diferenţa dintre interiorul buzei şi conturul ei. Dacă ţi-ai făcut tatuaj, trebuie mereu să revii la întreţinere”, atrage atenţia Bianca Mihaela Icalaş, tehnician dermopigmentist.
Mai multe