Sportul la bară îţi modelează silueta

25 iunie 2016 20:36   Trucuri de frumusețe
Ultima actualizare:

Am urmărit-o cu toţii pe Nadia Buduruşi până în finala „Românii au talent” (Pro TV), ne-am lăsat vrăjiţi de mişcările ei senzuale la bara fixă şi mobilă, i-am urmărit trupul perfect lucrat, ne-am minunat de talentul ei şi ne-am gândit că noi nu am putea niciodată să facem aşa ceva. Ei bine, se poate. Sportul la bară poate fi practicat de către oricine, indiferent de vârstă sau greutate. Chiar Nadia ne poate instrui.

Cunoscut la nivel internaţional drept sportul preferat de cele mai cunoscute vedete, fitness-ul vertical, sau pole fitness-ul, este o combinaţie între aerobic, yoga şi pilates. Majoritatea exerciţiilor sunt executate la verticală şi, chiar dacă ţi se pare greu de crezut, nu există limită de greutate sau de vârstă. Îţi pune în funcţiune toate grupele de muşchi şi are o mulţime de beneficii pentru sănătate:

  • Îţi dezvoltă mobilitatea, echilibrul, dar şi rezistenţa la efort.
  • Reduce durerile musculare, de gât şi de spate ce apar odată cu înaintarea în vârstă.
  • Ajută la îmbunătăţirea circulaţiei sanguine.
  • Elimină stresul, îţi dă o stare de euforie şi un plus de încredere în tine.
  • Diminuează insomniile.

Ce grupe musculare dezvoltă

Sportul la bară îţi remodelează corpul şi îl tonifică pentru că toate grupele de muşchi se dezvoltă în mod armonios. În acelaşi timp, îţi îmbunătăţeşte postura, te face mai feminină. Dacă vrei să pierzi în greutate, atunci află că poţi arde mai mult de 500 de calorii într-o singură şedinţă.Este greu?

Nadia Buduruşi, singurul antrenor certificat de Federaţia Internaţională de Pole Fitness, predă cursuri de vertical fitness atât pentru începători, cât şi pentru experimentaţi. Nu trebuie să ai super forţă de la început. Ea se dobândeşte pe parcurs. Bineînţeles că nu veţi putea sta agăţaţi în mâini, cu trupul paralel cu solul, în primele şedinţe. Cele mai simple exerciţii, pe bară, se vor realiza abia după 2-3 luni de antrenament. Până atunci, baza exerciţiilor va consta în combinaţii de streching, yoga şi pilattes.Cât de des e bine să te antreneziEste recomandat ca antrenamentele să nu depăşească 4 şedinţe pe săptămână. Pentru rezultate mai bune, alimentaţia şi stilul de viaţă au un rol important. Antrenamentele sunt individuale sau de grup şi costă 70 de lei pe şedinţă (care durează 60 de minute). Primele 15 minute sunt dedicate încălzirii tuturor grupelor musculare şi articulaţiilor, 30 de minute se realizează exerciţii la bară (poziţii, tranziţii, spinuri) şi 15 minute sunt dedicate stretching-ului final.Miercuri, 29 iunie, între 9.00 şi 20.00, Nadia organizează primul workshop gratuit de sport la bară. Accesul e pe bază de programare la tel. 0720.537.573.

Mai multe