Stilul sport se transformă în smart-casual

5 ianuarie 2022 11:11   Trucuri de frumusețe

Tendințele în modă se schimbă uneori mult prea repede și cu greu reușim să le înțelegem. Stilul sport, de exemplu, a câștigat tot mai mult teren și se îndreaptă vertiginos în a concura cu cel smart-casual.

Există și branduri care au început să creeze tot mai multe piese vestimentare sport pentru că acestea sunt din ce în ce mai integrate în vestimentația de zi cu zi și la fel și accesoriile sport.

Piese vestimentare sport întâlnite în viața de zi cu zi

Multe dintre acestea nu ți se vor părea surprize, însă ce ne dorim este să conștientizăm tot mai mult importanța acestui stil vestimentar pe care probabil mulți l-am desconsiderat de-a lungul timpului.

1. Tricoul

Știm, îți pare atât de natural să porți tricouri încât poate nici nu ți-ai dat seama că acestea derivă din stilul sport și că erau cel mai des întâlnite la antrenamente sau competiții sportive de toate felurile.

Datorită confortului pe care îl oferă, tricoul a ajuns să fie purtat zi de zi indiferent de vârstă sau sex.

2. Pantalonii sport

Iar când spunem pantaloni sport ne referim atât la cei baggy, cât și la colanți din care au derivat joggerii sau pantalonii pană, care au început să prindă din nou avânt în tendințele din modă.

Atunci când dorești să adopți o ținută lejeră, pantalonii sport sunt cei care îți vin în minte fie că e vorba de ieșit sau de stat în casă la Netflix and chill.

3. Hanoracul

Fie că mergi în vizită la prieteni sau părinți, în drumeție sau în city break, există o piesă vestimentară care nu lipsește din niciun bagaj: hanoracul.

Dacă la început exista doar o variantă clasică ce putea fi foarte ușor purtată atât de femei cât și de bărbați, odată ce a câștigat tot mai multă popularitate, au început să fie create și modele special pentru femei, care să le pună în evidență silueta și într-o varietate mai mare de culori ca să le poată asorta la diverse outfituri.

4. Pantofii sport și tenișii

Folosiți și aceștia la competiții sportive și pentru fiecare sport câte un model, în ultimii zeci de ani au început să apară modele care să fie purtate exclusiv în oraș și care să nu aibă necesar particularități pentru un sport anume.

Ideea de bază - adică să ofere confort în timpul plimbărilor lungi - a rămas de-a lungul timpului și poți să știi că te poți baza pe ei pentru drumuri scurte sau cutreierări lungi de oraș.

5. Rucsacul

Rucsacul este acel accesoriu cu care sportivii se duceau la antrenamente și își puneau în el toate cele necesare pentru efortul pe care urmau să îl depună.

În zilele noastre și-a păstrat încă scopul pe de o parte, dar pe de altă parte l-au și lărgit: acum purtăm rucsaci la birou pentru că sunt construiți inclusiv pentru laptop; la plimbare în parc sau drumeții atunci când trebuie să luăm și o păturică; chiar și în city breaks, atunci când alegem să nu luăm trolere mari, ci mai degrabă doar strictul necesar pentru o mai bună mobilitate.

Chiar dacă știai sau nu aceste facts despre stilul sport și includerea sa în cel smart-casual, îți recomandăm să porți aceste piese vestimentare despre care ți-am vorbit mai sus pentru a te simți confortabil zi de zi! 

Mai multe