Te pregăteşti să faci mâncare sau prăjituri? Uite cum măsori corect ingredientele!

27 martie 2015 14:40   Trucuri de frumusețe
Ultima actualizare:

De foarte multe ori, când prepari o reţetă nouă – mâncăruri gătite sau dulciuri – pentru dozarea corectă a ingredientelor ai nevoie de un cântar de bucătărie. Dar ce te faci dacă nu ai aşa ceva la îndemână? Va trebui ca unitatea de măsură să fie linguriţa, lingura sau cana. Iată cum calculezi gramajul folosind aceste ustensile pentru preparate delicioase!

Lapte

5 g – o linguriţă

20 g – o lingură

240 g – o cană

Unt

10 g – o linguriţă

25 g – o lingură

180 g – o cană

Făină

10 g – o linguriţă

20 g o lingură

160 g – o cană

Orez

8 g- o linguriţă

25 g o lingură

220 g – o cană

Zahăr

10 g – o linguriţă

30 g – o lingură

200 g – o cană

Ulei

4 g – o linguriţă

12 g – o lingură

240 g – o cană

Mai multe