Tu speli carnea de pui înainte s-o gătești? Iată de ce NU e bine!
Spălăm carnea înainte de preparare, pentru că vrem să o curățăm de impurități și bacterii, nu? Ei bine, în cele mai multe cazuri reușim doar să le împrăștiem peste tot, pe brațe, haine, chiuvetă, pereți. Bacteriile, precum campylobacter sunt de vină pentru intoxicațiile alimentare, în unele cazuri fatale.
Ca de obicei, spălatul fructelor, al legumelor și cărnurilor este necesar pentru menținerea sănătății. Însă, în cazul puiului, care are pe suprafața sa bacterii de tipul campylobacter, riscul de îmbolnăvire este unul foarte mare.
Cercetătorii britanici recomandă să eviți să speli carnea. Campylobacter se poate răspândi cu ușurință și este nevoie de doar câteva bacterii pentru a se produce îmbolnăvirea.
Intoxicația alimentară ar putea fi cauzată de prepararea insuficientă a puiului, mai precis în timpul procesului termic campylovbacter nu este distrus.
Află pe clickpentrufemei.ro de ce NU este indicat să speli carnea de pui înainte s-o gătești.