Uite cum îţi alegi pantofii potriviţi pentru vara asta!

11 mai 2012 14:11   Trucuri de frumusețe
Ultima actualizare:

Nu ai simţit niciodată, mai ales vara, pe căldură,că parcă îţi iau foc tălpile? S-ar putea să nu fi purtat încălţăminte adecvată! Uite ce tip de pantofi să alegi şi la ce să fii atent pentru a evita transpiraţia!

Ce pantofi alegem

Branţuri din piele naturală - încălţămintea care este confecţionată din piele naturală atât pe exterior cât şi pe interior este cea mai bună alegere pe timp de vară. Chiar dacă, uneori, se întâmplă ca piciorul să transpire, pielea naturală te protejează împotriva bacteriilor dar şi împotriva mirosului neplăcut.

Branţuri din piele întoarsă - se ştie că pielea întoarsă este un material foarte moale. Branţurile absorb transpiraţia şi lasă piciorul aerisit. Din acest motiv, poţi purta încălţămintea din piele întoarsă chiar pe piciorul gol.

Branţuri din pânză - tenişii sunt cei mai potriviţi în zilele caniculare. Talpa lor, pe interior, este confecţionată din material textil. Acesta lasă piciorul să respire şi absoarbe transpiraţia. Branţurile se pot spăla la maşina de spălat sau se pot înlocui cu unele noi.

Poartă tenişi sau espadrile

Atât tenişii, bascheţii cât şi espadrilele sunt încălţări de vară, uşoare, foarte confortabile, confecţionate din material textil. În locul bocancilor sau al pantofilor închişi, poţi alege încălţăminte din pânză. Materialul textil lasă aerul să circule, piciorul „respiră" şi, în acelaşi timp, este protejat de razele soarelui şi de căldură.

Ia ciorapi la pantofii închişi

Nu purta pantofi închişi fără ciorapi în picioare! Aceştia protejează pielea şi absorb transpiraţia. Dacă alegi să nu porţi, vei transpira, iar pantoful va deveni în timp urât mirositor.

Nu mai spunem că te vei trezi şi cu bătături sau răni. Foloseşte doar ciorapi din bumbac şi evită materialul sintetic.

Remedii împotriva transpiraţiei

Pentru a îndepărta transpiraţia excesivă a piciorului foloseşte bicarbonat, pudră de talc sau creme pe care le poţi găsi în orice farmacie. Înainte de a te încălţa cu sandale, pudrează-ţi tălpile. Dacă porţi pantofi, pune pudra în interior. Bicarbonatul îndepărtează orice miros, iar pudra de talc ţine la distanţă transpiraţia.

Atenţie la sandalele cu talpă plată!

 Specialiştii în podologie şi medici ortopezi italieni citaţi de portalul Raut susţin că sandalele cu talpă plată ar fi extrem de periculoase.

 Din cauza absenţei tocului, asupra tendonului lui Achile şi muşchiului gambei este exercitată o sarcină foarte mare.

Primul semn că sandalele trebuie schimbate este durerea apărută în picior după două săptămâni de purtare regulată.

Mare grijă şi la sandalele fără barete. Specialiştii spun că în cazul acestora apare o presiune suplimentară din cauza necesităţii de a păstra încălţămintea în picioare.

Se recomandă sandalele cu platformă, cu toc mediu şi cu barete.

«Ai grijă la bătături! Se vindecă foarte greu» Dr. Mircea Tampa, dermato venerolog, Spitalul de Dermatologie «Scarlat Longhin»

Bătăturile sunt provocate de încălţămintea neadecvată sau de foarte proastă calitate. Alege modele confortabile, pe mărimea ta. Există mai multe tipuri de bătături care pot apărea în urma purtării de încălţăminte neadecvată: bătăturile dure, moi şi calozităţile.

Bătăturile dure apar pe proeminenţele osoase supuse traumatismelor mecanice, sunt reduse ca suprafaţă şi ferme la palpare. Bătăturile moi apar între ultimile două degete de la picior şi sunt mai puţin dure la palpare.

Calozităţile se întind pe câţiva centimetri şi au o culoare gălbui-cenuşie. Dacă pantofii nu sunt adecvaţi, în urma primei purtări apar băşici cu lichid care se pot suprainfecta.

Mai multe