Uite cum să faci rost de bani pentru vacanţă!

18 iulie 2016 17:24   Trucuri de frumusețe
Ultima actualizare:

Dacă vrei să pleci în vacanţă, va trebui să ai ceva bani puşi deoparte. Însă, nu întotdeauna reuşeşti să strângi de la un slariu la altul. Specialiştii finzoom.ro îţi dau câteva idei care te-ar putea ajuta să ieşi din impas!

Gestionează-ţi corect bugetul personal!

Fă o listă cu toate cheltuielile esenţiale cum ar fi: plata utilităţilor, banii de care ai nevoie pentru mâncare, plata abonamentelor şi serviciilor de telefonie, televiziune şi internet, ratele la bănci, întreţinerea sau chiria, etc. În acelaşi timp, încearcă să renunţi la cheltuielile inutile, de care nu ai neapărat nevoie.

Deschide un depozit la termen

Chiar dacă dobânzile la depozite sunt în scădere, alegerea depozitului cu comisioane zero va fi o mişcare înţeleaptă, ne sfătuiesc specialiştii finzoom.ro. Află că există bănci în piaţă care nu au comisioane de cont curent: deschidre, administrare, închidere şi de retragere de numerar la scadenţă.

Fă-ţi un cont de economii

Într-un cont de economii poţi depune lunar orice sumă de bani doreşti. Astfel, pentru un cont de economii cu o depunere iniţuială de 1000 de lei şi depuneri lunare de 300 de lei pe o perioadă de 12 luni poţi ajunge să retragi la final suma de 3.720 de lei. Câştigul este mic, dar orice sumă în plus este binevenită. Pentru a evita plata comisionului de retragere numerar, suma din contul de economii poate fi transferată în contul curent, iar apoi o poţi retrage de la bancomat folosind cardul de debit.

Accesează un credit de consum

Dacă nu-ţi permiţi o vacanţă, atunci un credit de nevoi personale poate fi varinata cea mai bună. Atenţie, însă! Compară toate ofertele de pe piaţă şi abia apoi decide-te. Vezi care este cea mai avantajoasă dobândă şi care sunt cele mai ieftine costuri.

Optează pentru cardul de credit fără dobândă

Multe agenţii de turism au colaborări cu băncile şi îţi pot oferi o vacanţă de vis dacă achiţi cu un card de credit fără dobândă. Beneficiezi între 12 şi 24 de rate, deci este o varinată pe care ar trebui s-o iei în calcul.

Mai multe