Uite cum să speli corect hainele din denim. 8 sfaturi

21 octombrie 2014 17:50   Trucuri de frumusețe
Ultima actualizare:

Ai spune că blugii sunt foarte rezistenţi însă, trebuie să ştii că se pot deteriora dacă nu-i speli corect. Pantalonii, bluzele, jachetele intră la apă şi se decolorează. Uite la ce trucuri să apelezi pentru a păstra hainele din denim ca scoase din cutie cât mai mult timp!

 - Înainte de a băga îmbrăcămintea din denim în maşina de spălat, desfă fermoarele, capsele şi verifică buzunarele să nu fi uitat ceva înăuntru.

 - Blugii se spală la o temperatură scăzută, întorşi pe dos şi la un ciclu de spălare delicat. La temperaturi înalte, se vor decolora.

 - Pentru a păstra culorile vii, la clătire adaugă puţin oţet de mere.

 - Este recomandat ca blugii să fie spălaţi la mână şi cu apă mai rece, tocmai pentru a le păstra culoarea cât mai mult timp.

 - Pentru a-şi păstra mirosul proaspăt, blugii nu trebuie ţinuţi laolaltă cu alte obiecte de îmbrăcăminte. Denimul are nevoie să „respire”, în caz contrar va prinde mirosul hainelor lângă care este împăturit.

 - Ai cumpărat o pereche de blugi care îţi sunt mai lungi? Du-i la croitor după ce i-ai spălat de 2,3 ori. Asta, pentru că blugii intră la apă.

 - Blugii sunt prea strâmţi pe picior? Pune-i în apă rece, iar apoi întinde materialul cu mâna şi pune blugii pe uscătorul de rufe. Nu-i agăţa, pune-i la uscat întinşi.  

 - Blugii sunt prea largi? Pune-i la înmuiat în apă călduţă, lasă-i la scurs, iar apoi usucă-i folosind uscătorul de păr la o temperatură mai ridicată.

Mai multe