Concurentul care a dat pe spate juriul de la Vocea României 2024: „Nu se întâmplă des să ne calce pragul asemenea voci!”

18 octombrie 2024 19:16   PrimeTime

Jorick Bronius, un designer de sunet de 33 de ani din Rotterdam, Olanda, a făcut senzație pe scena „Vocea României”, impresionând atât publicul, cât și juriul. Tânărul a fost atât de bun încât a reușit să îi facă pe toți jurații să își întoarcă scaunele!

Olandezul care a dat pe spate juriul de la Vocea României 2024

Deși este olandez, Jorick a fost îndemnat de iubita sa moldoveancă, alături de care este de șapte ani, să participe la concursul din România, văzând în această competiție o oportunitate unică de a-și explora vocea și de a evolua ca artist.

Pasiunea lui pentru muzică a început încă din copilărie, când a învățat să cânte la tobe la doar 12 ani, fiind inspirat de familia sa. Tatăl său cântă la flaut și cimpoi, iar mama sa la pian și clarinet, deși muzica este doar un hobby pentru ei. În adolescență, Jorick și-a format propria trupă și a cântat în diverse orchestre de muzică folclorică, abordând genuri precum folclorul sârbesc, macedonean, moldovenesc și românesc.

Descoperind o cerere mare pentru muzica tradițională internațională în Olanda, Jorick a dezvoltat un stil unic, „psychedelic etno house”, care îmbină muzica folclorică cu influențe electronice. Acest stil distinctiv l-a adus pe scena „Vocea României”, unde speră să își definească identitatea vocală și să își deschidă noi orizonturi artistice.

Deși formatul „Vocea” există și în Olanda, Jorick a simțit o legătură specială cu antrenorii din România. Deși nu vorbește fluent limba română, o consideră „melodioasă” și a învățat câteva expresii pentru a se apropia de publicul românesc. Hotărât și plin de pasiune, Jorick Bronius este pregătit să își transforme visul în realitate pe scena românească.

Jorick Bronius: S-ar putea ca ea să fie principalul motiv pentru care sunt aici. Ei trebuie să-i mulțumiți, le-a spus olandezul antrenorilor.

Horia Brenciu: Toată partitura pe care ai cântat-o! Mai dus într-o lume puțin psihedelică dacă îmi permiți și îți mulțumesc că ai venit aici!

Irina Rimes: Ești foarte special! Ești o voce cum încă nu am avut aici la Vocea României și mi-ar plăcea la un moment dat, indiferent de parcursul tău la Vocea României, să îmi dai șansa să lucrez cu tine în studio pentru că am impresia că vocea ta înregistrată ar suna incredibil. Sper să mă alegi pe mine!

Smiley: Ești într-adevăr o prezență specială la Vocea României și ai o voce spectaculoasă, foarte dramatică! Mi-aș dori foarte tare să te am în echipă!

Tudor Chirilă: Mi-ar plăcea să-mi dai șansa să facem „your journey” aici la Vocea României

Theo Rose: Asta a fost o interpretare răvășitoare! E o tristețe în vocea ta, dar high class. Nu se întâmplă des să ne calce pragul asemenea voci!

Mai multe