Top 10 filme cu Alain Delon pe care să nu le ratezi. Unul e cunoscut și iubit de toți românii

20 august 2024 7:14   PrimeTime

  Când ai câștigat la loteria genetică și, pe deasupra, mai ești și un actor înzestrat cu talent, o lume întreagă se oprește să te privească.

Dincolo de perfecțiunea și armonia trăsăturilor era o dulce provocare să încerci să-i găsești vreun defect. Dar mai presus de simetrie și proporții de aur, Alain Delon mai avea ceva- carismă cu carul. O carismă care-l făcea să umple orice spațiu în care se afla, o energie care nu avea cum să nu te atingă.„Este o problemă dacă arăți bine și ești prost, ceea ce eu nu sunt. De asemenea, este o problemă dacă ești frumos și prost actor, ceea ce nu cred că sunt”, spunea Alain Delon, în emisiunea de știri a TF1, în 1990, când a fost întrebat dacă frumusețea sa a fost o problemă.

Alain Delon a iubit mult și intens : femeile superbe (cum altfel?), animalele, filmul, teatrul, viața însăși și a fost iubit înapoi de toate câte i-au făcut inima sa bată mai repede. O inimă care, iată, a încetat să mai bată la 88 de ani.Alain Delon a plecat, dar generos și muncitor fiind (a jucat în aproape 90 de filme), rămâne moștenirea sa, aici, cu noi pentru că artiștii sunt nemuritori, nu-i așa?„Am de gând să plec, dar nu voi pleca fără să vă mulțumesc”. A spus acesta la ultimul moment de recunoaștere a rolului său extraordinar în cinematografia franceză.Iată 10 filme pe care trebuie neapărat să le vezi și în care actorul a strălucit realmente:

1.Le Samourai (1967)

2. Borsalino (1970)

Citește continuarea pe canal33.ro. 

Mai multe