200.000 de fani i-au aşteptat pe galezi

10 iulie 2016 20:28   Sport
Ultima actualizare:

Ţara Galilor a devenit cea mai mică naţiune din istoria Euro care s-a calificat în semifinalele competiţiei. O asemenea performanţă a fost sărbătorită cu fast, jucătorii şi staff-ul tehnic făcând turul capitalei într-un autocar descoperit. Galezii au participat la al doilea lor turneu final, prima dată ajungând la Mondialul din 1958.

Acum, la competiţia din Franţa au fost una dintre suprizele plăcute, oprindu-se abia în semifinale, acolo unde au fost învinşi de portughezi. La întoarcerea în ţara natală, fotbaliştii au trăit momente speciale. Peste 200.000 de oameni, populaţia totală fiind de trei milioane, s-au adunat la Cardiff pentru a-i saluta pe eroii aflaţi într-un autocar etajat şi descoperit. De acolo au aplaudat la rândul lor mulţimea extaziată.

“Sunt clipe incredibile şi nu le voi uita niciodată. E un moment special, e un sentiment incredibil şi nu există o onoare mai mare decât de a purta tricoul roşu al Ţării Galilor. E minunat să vezi ce înseamnă pentru întreaga ţară performanţa noastră”, a spus starul Gareth Bale.

“Suntem mândri că suntem galezi, e fenomenal să vezi o asemenea susţinere din partea fanilor. Nu am mai trăit până acum aşa ceva”, a spus şi cealaltă vedetă a naţionalei, Ramsey. 

Mai multe