3 luni de foc pentru Cătălina Ponor şi Larisa Iordache

27 aprilie 2016 21:29   Alte sporturi
Ultima actualizare:

Pentru Cătălina Ponor şi Larisa Iordache urmează o vară fierbinte. Ele sunt cele două gimnaste românce care vor lupta pentru singurul loc acordat ţării noastre în întrecerea olimpică.

Preşedintele Federaţiei Române de Gimnastică, Adrian Stoica, a declarat că cele două vor concura la mai multe întreceri pentru a se lua o decizie obiectivă: „Am avut discuţii şi cu Cătălina Ponor şi cu Larisa Iordache. Ele trebuie să facă faţă atât Campionatelor Europene, cât şi pregătirii pentru Jocurile Olimpice. Va fi o competiţie între ele, pentru a demonstra cine are mai mari şanse de a reprezenta România mai bine la Jocurile Olimpice. Fetele vor participa la nişte concursuri, pentru a fi evaluate şi de arbitri neutri, nu e un proces simplu”, a explicat el. 

Cătălina Ponor, triplă campioană olimpică la Atena, s-a arătat de acord ca sportiva cu cele mai mari şanse la podiumul olimpic să participe la Rio.

“Este o concurenţă normală. Eu cu Larisa oricum ne încurajam una pe alta, iar cine o să fie cea mai bună o să plece mai departe”, a declarat Ponor.

Şi Larisa, cvintuplă campioană europeană, a apreciat că o concurenţă cu Cătălina ar fi productivă.

“Ne încurajăm reciproc, suntem alături una de cealaltă. Este un moment productiv în sală când o vezi pe cealaltă că reuşeşte mai multe şi vrei şi tu să o depăşeşti, chiar dacă este colega ta”, a spus şi ea.

Mai multe