4 meciuri pentru un bolid de 70.000 $

20 aprilie 2016 21:03   Alte sporturi
Ultima actualizare:

De numai patru victorii are nevoie Halep pentru a-şi îmbogăţi parcul auto cu unul dintre ultimele modele scoase pe piaţă de producătorul german Porsche.

Ca în fiecare an, turneul feminin de la Stuttgart e o prioritate pe agenda oricărei jucătoare de top. Asta pentru că principalul sponsor al competiţiei pune la bătaie o maşină de vis, care se adaugă premiului în bani acordat câştigătoarei. În 2016, preţiosul trofeu e un Porsche 718 Boxter S, un model de lux lansat de curând, care poate atinge viteza de 100 de kilometri pe oră în puţin peste 4 secunde. În bătălia pentru bolid s-au înscris şi două românce, Simona Halep şi Monica Niculescu. Cap de serie numărul 4 la Stuttgart, Halep a avut un prim tur liber, debutul său fiind aşteptat astăzi contra Laurei Siegemund (Germania). Pentru Halep n-ar fi un turneu lung, ea având nevoie de doar patru victorii pentru a lua atât trofeul, cât şi Porsche-ul amintit mai sus. 

Principalele pericole în calea Simonei ar fi rusoaica Makarova sau italianca Vinci în sferturi, poloneza Radwanska în semifinale şi nemţoaica Kerber sau iberica Muguruza în finală. A doua româncă de pe tablou, Monica Niculescu, a jucat ieri, în primul tur, după închiderea ediţiei cu Caroline Garcia, franţuzoaica acuzată recent că a jignit-o pe Irina Begu, făcând-o „o ţigancă de rahat”.

Mai are un Porsche, dar îl vinde

Colaborarea dintre Simona Halep şi cei de la Porsche e una strânsă. În 2014, după finala de la Turneul Campioanelor, ea a primit cadou un Porsche Carrera 4 Coupe, maşină de peste 100.000 de euro. La începutul acestui an, Simona a decis însă să-şi scoată la vânzare bolidul pe o platformă online. Pentru că n-a rulat decât 9.000 de kilometri, Halep a cerut în schimbul maşinii 89.000 de euro.

Mai multe