7 secrete ale Mihaelei Buzărnescu, jucătoarea care o poate egala pe Maria Sharapova

20 septembrie 2017 21:13   Alte sporturi
Ultima actualizare:

Mihaela Buzărnescu este jucătoarea momentului în tenisul românesc. După ce anul trecut abia revenise în tenis după o accidentare care a ţinut-o pe bară 3 ani, ea trăieşte adevărata consacrare la 29 de ani şi acum bate la porţile Top 100 WTA, de care o mai despart trei victorii. Click! vă prezintă 7 lucruri despre Mihaela.

1. S-a retras din tenis trei ani. Mihaela Buzărnescu are 29 de ani şi, în timpul junioratului, a fost considerată o reală speranţă a tenisului românesc. Din păcate, în 2013 şi 2015 a suferit două accidentări foarte grave la genunchi şi nimeni nu îi mai dădea vreo şansă să joace tenis. De aceea s-a şi retras, devenind antrenoare şi dând lecţii de tenis în Herăstrău. Ea a fost, pentru o perioadă, şi antrenoarea echipei României Under 16, atunci când l-a înlocuit pe Răzvan Sabău.

2. A câştigat 5 turnee ITF în 2017. Revenită anul trecut în activitate, mai mult pentru a se menţine în formă decât cu planuri de a obţine mari succese, Mihaela Buzărnescu a surprins pe toată lumea. În 2017 a cucerit cinci titluri ITF, ultimul, cel de la Biarritz, fiind şi cel mai important, turneul avâbnd premii de 80.000 de dolari. În plus, la US Open, în august, s-a calificat în premieră şi pe tabloul principal al unui turneu de Grand Slam.

3. Azi o poate egala pe Sharapova. Victoriile din acest an au dus-o pe Mihaela pe cel mai bun loc din carieră. Calificată în optimile de finală ale turneului de 60.000 de euro de la Saint Melo, Buzărnescu e sigură de ocuparea locului 104 WTA de luni. Dacă, însă, azi, o va învinge pe Patty Schnyder, Mihaela va urca pe 102, urmând să fie la egalitate de puncte cu Maria Sharapova!

4. Este doctor în Educaţie Fizică şi Sport. Mihaela a reuşit să transforme cei trei ani de agonie ai retragerii în ani de succes. Aceea a fost perioada în care şi-a continuat studiile şi şi-a luat doctoratul în educaţie fizică şi sport.

5. A cucerit titlul la Roland Garros. Mihaela Buzărnescu a fost una dintre cele mai valoroase junioare din lume. Ea a ocupat locul 4 în clasamentul mondial, iar în 2006 a avut cel mai mare succes: a cucerit titlul de dublu la Roland Garros. Parteneră i-a fost Raluca Olaru.

6. E antrenată de tatăl ei. Antrenorul Monicăi Buzărnescu este chiar tatăl ei, Mihai. Acesta e profesor de tenis la Liceul Mircea Eliade din Bucureşti.

7. A câştigat în carieră 304.000 de dolari. Mihaela a cucerit în întreaga carieră 304.442 dolari. Mai mult de o treime din aceşti bani, 113.941 de dolari, i-a obţinut în acest an de senzaţie.

Mai multe