8 secrete ale adversarei Simonei Halep

9 ianuarie 2015 22:39   Alte sporturi
Ultima actualizare:

Simona Halep pare mai aproape ca niciodată de un titlu WTA. Ea va juca, azi, de la ora 7.00, în direct pe DigiSport, contra elveţiencei Timea Bacsinszky, o jucătoare clasată pe locul 47, dar care are o poveste foarte interesantă. Click! vă destăinuie câteva dintre lucrurile mai puţin cunoscute din viaţa ei.

Are tată român. Născută la 8 iunie 1989, la Lausanne, Timea are şi sânge românesc. Tatăl ei, antrenor de tenis, român-evreu născut în Transilvania, emigrase cu mulţi ani înainte, în Elveţia. 

A fost un copil minune. Pentru a satisface ambiţiile tatălui, Bacsinszky a început tenisul de la 3 ani, iar la 12 şi 13 ani a cucerit titlul la “Petits As”, considerat Mondialul neoficial al copiilor. Doar Martina Hingis a mai reuşit acest lucru. În circuitul WTA a debutat la 15 ani

Retragerea din 2012. În 2012, revenită pe teren după o accidentare, a decis să se retragă din activitate. ”Simţeam presiunea, dar nu mai putea obţine rezultate. Aşa că am decis să mă retrag, să fac altceva”, explica jucătoarea de 23 de ani.

A fost pe locul 37 în lume. Cel mai bun loc ocupat de ea a fost 37 şi a fost atins în iunie 2010. Ea are un titlu de simplu, cucerit în acelaşi an, la Luxemburg. Acum a revenit în Top 50, ocupând locul 48 în clasamentul mondial.

A lucrat la un bar. În iarna lui 2013, chiar dacă avea în jur de un million de dolari în cont, Timea era o tânără în căutarea unui loc de muncă. A găsit un loc de barmaniţă la un hotel de 5 stele dintr-o staţiune elveţiană, nespunând nimănui ce palmares are. ”Nimeni nu ştia cine sunt, că jucasem tenis sau că obţinusem victorii. Abia după câteva luni un client m-a întrebat dacă nu cumva sunt eu”, îşi reaminteşte elveţianca.

A revenit din întâmplare. În tenis, un an de zile de la retragere, punctele acumulate se păstrează şi locul îţi e ”îngheţat„ într-un clasament paralel. Aşa se face că, pe când era la lucru, la bar, a primit un e-mail de la organizatorii turneului de la Roland Garros, care o informau că e acceptată pe tabloul de calificări de la Roland Garros 2013. A fost semnul de care avea nevoie pentru a reveni.

A învins-o pe Şarapova. Anul trecut, la Wuhan, a obţinut cel mai important succes al carierei, învingând pentru prima şi singura dată o jucătoare din Top 5. Maria Şarapova a fost victima ei. 

Este pregătită de fostul antrenor al lui Wawrinka. După revenirea în activitate, Timea Bacsinszky şi-a schimbat antrenorul. Ea este pregătită de Dimitri Zavialoff, fostul tehnician al lui Stan Wawrinka.

Mai multe