A distrus visul scoţian şi a fugit la vestiare

19 octombrie 2015 23:26   Alte sporturi
Ultima actualizare:

Ceea ce părea o partidă fără istoric în sferturile Cupei Mondiale s-a transformat într-o dramă în care personajul principal a fost omul cu fluierul.

După o prestaţie cu adevărat eroică, Scoţia nu numai că a pus probleme marii favorite Australia, dar a fost la doar un minut de o victorie uluitoare în sferturile Mondialului de rugby.

Pe final de partidă, la scorul de 34-32 pentru britanici, „cangurii” au primit însă un nesperat ajutor de la arbitrul întâlnirii. Într-un sport dominat de fair-play, sud-africanul Craig Joubert a dat dovadă de exces de zel şi de cruzime, acordând o lovitură liberă australienilor pentru un ofsaid controversat, iscat dintr-o bâlbâială generală. În loc să stabilească de unul singur câştigătoarea, Joubert ar fi putut acorda o „grămadă” sau s-ar fi putut consulta cu asistenţii (arbitrajul video era interzis de regulament la acea fază). Australienii au transformat penalitatea, au dus scorul la 35-34, acesta fiind şi scorul final.

Ştiindu-se cu musca pe căciulă, centralul Joubert a pus capăt întâlnirii după care a fugit imediat la vestiare, refuzând orice dialog sau întindere de mână din partea jucătorilor.

„E o tragedie pentru Scoţia şi pentru rugby. E ruşinos să fugi aşa de pe teren. Când o să-l mai văd, o să-i spun cât sunt de dezgustat”, a spus căpitanul scoţienilor, Gavin Hastings.

Semifinalele Cupei Mondiale

Noua Zeelandă – Africa de Sud    sâmbătă, ora 18.00

Australia – Argentina    duminică, ora 18.00

Mai multe