A fost "bărbat" la nunta ei

9 ianuarie 2017 20:06   Alte sporturi
Ultima actualizare:

Atleta sud-africancă despre care s-a spus că are calităţi „masculine” şi-a întemeiat o familie, căsătorindu-se cu o altă sportivă.

În urmă cu câţiva ani, Caster Semenya a şocat lumea atletismului cu performanţele sale ieşite din comun, însă mulţi au acuzat-o de faptul că nu e sută la sută femeie. După o serie de teste specifice, federaţia internaţională nu i-a retras dreptul de a concura, iar Caster şi-a continuat supremaţia în proba de 800 de metri, devenind campioană olimpică vara trecută, la Rio. Întoarsă acasă, în Africa de Sud, Semenya a dat apă la moară contestatarilor.

Nunta a avut loc chiar de ziua ei

Mai exact, ea s-a “însurat” cu marea sa iubire, Violet Raseboya. Relaţia dintre cele două femei datează din 2008, iar în 2015 au făcut o ceremonie tradiţională alături de familii în Africa de Sud, un antrenament pentru nunta oficială care a avut loc în urmă cu câteva zile. Caster Semenya a ales să se căsătorească la Pretoria, la 7 ianuarie, adică exact în ziua în care a împlinit 26 de ani. Analizând fotografiile de la nuntă, observăm că doar Violet poartă rochia de mireasă, în timp ce Caster a ales o îmbrăcăminte bărbătească. “Ne-am bucurat de o zi perfectă”, a scris ulterior Semenya pe o reţea socială.

Caster Semenya

Data naşterii: 7 ianuarie 1991

Locul naşterii: Polokwane, Africa de Sud

Înălţime: 1,78 m

Greutate: 70 kg

Probă: 800 m

Palmares:

Jocurile Olimpice: 1 aur, 1 argint

Campionatul Mondial: 1 aur, 1 argint

Mai multe