Adio podium pentru Simona Halep

15 februarie 2015 20:32   Alte sporturi
Ultima actualizare:

După 8 luni şi 7 zile, Simona Halep va coborî, luni, 16 februarie, de pe podiumul clasamentului mondial.

Deoarece i se scad punctele cucerite anul trecut, în aceaşi perioadă, la Doha, acolo unde a cucerit titlul, Simona Halep va coborî pe locul 4 în lume, făcând rocadă cu cehoaica Petra Kvitova.

Pentru Simona va fi pentru prima dată din 9 iunie 2014, atunci când a scris o nouă filă de istorie pentru sportul românesc, devenind prima tenismenă româncă pe locul 3 în lume.

Totuşi, cu un parcurs perfect la Dubai, turneu care a început ieri şi unde a devenit principala favorită, după retragerea liderului mondial, Serena Williams, Simona ar putea reveni săptămâna viitoare pe locul 3 în lume. Condiţia este ca românca să cucerească titlul, iar Petra Kvitova, cea care a depăşit-o în ierarhie, să nu ajungă în semifinale.

Simona Halep va debuta marţi sau miercuri în concursul de la Dubai. Ea e direct calificată în turul secund al turneului, acolo unde va juca împotriva învingătoarei din meciul dintre Mona Barthel şi Daniela Hantuchova, câştigătoare la Pattaya. Indiferent de rezultat, Simona şi-a asigurat 13.340 de dolari.

Mai multe