Africa de Sud va disputa a treia finală la Cupa Mondială de rugby

27 octombrie 2019 20:19   Alte sporturi
Ultima actualizare:

Selecționata Africii de Sud s-a impus (19-16) în fața Țării Galilor și se va bate cu Anglia pentru titlul mondial la rugby

Spre deosebire de semifinala de sâmbătă, în care Noua Zeelandă a fost dominată categoric de ”trandafiri”, care s-au impus cu 19-7, cea de ieri a fost extrem de echilibrată.Diferența a fost făcută cu patru minute înainte de final, dintr-o lovitură de pedeapsă concretizată de Pollard, cel care a mai fructificat alte trei penalități (min. 15, 20 și 35) și a transformat eseul lui De Allende (min. 57). De partea cealaltă, galezii au înscris tot o încercare, prin Adams (min. 65), transformată de Halfpenny, și din alte trei penalități ale lui Biggar (min. 18, 39, 45). Altfel, combatanții s-au întrecut în lovituri tactice cu piciorul, fiind contabilizat un număr record pentru acest nivel, 81! De asemenea, apărările s-au dovedit (aproape) de netrecute. Sud-africanii au avut un procentaj de 93% la placaje (au reușit 142 din 152 încercate), iar galezii de 83%! Iar campionul din acest punct de vedere a fost  Pieter-Steph du Toit, care a reușit 18 pentru selecționata Springboks.În plan ofensiv, trebuie subliniată eficiența sud-africanului Handré Pollard, care a avut un procentaj de 100% în privința loviturilor la țintă, dar și faptul că galezul Josh Adams a marcat al 6-lea eseu al său în competiție, fiind cel mai bun marcator.E de subliniat că duminică, 3 noiembrie, Africa de Sud va disputa a treia sa finală la Rugby World Cup, după cele câștigate în 1995 și 2003. Și la fel ca acum 16 ani, Springboks îi vor înfrunta pe englezi. Cu o zi înainte, în 2 noiembrie, Noua Zeelandă și Țara Galilor își vor disputa medalia de bronz.

Doliu în presa neozeelandeză

Eșecul (7-19) neașteptat suferit de Noua Zeelandă în semifinala cu Anglia de la Cupa Mondială de rugby a stârnit multă tristețe în țara insulară din Pacificul de Sud. Ediția tipărită a ziarului ”Herald on Sunday” a apărut cu prima pagină de culoare neagră, având la mijloc, cu litere mici, următorul anunț: ”All Blacks au fost eliminați de la Cupa Mondială. Dacă vreți să aflați ceva în plus, mergeți la paginile de sport”. Într-un alt text, de data aceasta publicat pe site, redacția publicației neozeelandeze a precizat: ”Nimeni nu vrea să vorbească cu adevărat despre așa ceva...  Cu toată sinceritatea, nu am fi vrut să publicăm această informaţie. Niciun neo-zeelandez nu ar fi vrut să citească aşa ceva". În cronica meciului se vorbeşte despre "sfârşitul lumii" şi despre un "soare care apune peste visul All Blacks de a câştiga de trei ori la rând Cupa Mondială".

Mai multe