Agricultorii-protestatari i-au făcut pe cicliștii din Turul Franței să tragă pe dreapta

24 iulie 2018 16:51   Alte sporturi
Ultima actualizare:

Programată între între Carcassonne şi Bagneres-de-Luchon, etapa cu numărul 16 din Turul Franţei a fost întreruptă, astăzi, de un protest al agricultorilor din Hexagon. Aceștia au blocat drumul pe care urma să treacă plutonul cu baloţi de paie.

Inițial, cursa a fost neutralizată după aproximativ 30 de kilometri de la start. Pentru a-i îndepărta pe protestatari, forţele de ordine au intervenit cu gaze lacrimogene. Jandarmii au format un baraj în jurul sportivilor pentru a-i proteja, însă cum a bătut vântul şi unii ciclişti au fost afectați. După mai bine de zece minute, timp în care au fost dispersaţi manifestanţii şi eliberat drumul, cursa a fost reluată.

Agricultorii au manifestat astfel pentru menținerea zonei Ariege ca zonă defavorizată. 

Nu a fost vorba despre o premieră pentru Turul Franței. În 1982, o etapă a fost anulată tot din cauza unui protest de stradă. Atunci, în 7 iulie, un contratimp pe echipe între Orchies și Fontaine-au-Pire nu s-a putut desfășura din cauza acțiunii greviste a siderurgiștilor de la Usinor Denain.

Etapa a 16-a se desfăşoară între Carcassonne şi Bagneres-de-Luchon, pe distanţa de 218 kilometri, la capătul ei cicliştii ajungând în Munţi Pirinei. 

Mai multe