Alina Dumitru: «Vreau o familie numeroasă»

5 mai 2012 16:14   Alte sporturi
Ultima actualizare:

Întoarsă recent din Rusia, cu o noua medalie europeană de aur - a opta - multipla campioană se pregăteşte acum pentru ultima sa competiţie înainte de retragerea din viaţa sportivă: Jocurile Olimpice de la Londra.

Emoţiile şi stresul competiţiei au început deja să-şi spună cuvântul. Judoka are mari probleme din cauza insomniilor, motiv pentru care a apelat la ajutorul unui medic specialist.

„Este pentru prima dată când mi se întâmplă să nu pot dormi înaintea concursurilor.

Am avut mari probleme cu somnul cât am fost în Rusia, nu m-am putut odihni deloc, îmi venea să mă urc pe pereţi.

Am stat de vorbă cu medicul şi psihologul lotului, care mi-au recomandat un aparat pe care trebuie să-l ţin lângă lobul urechii timp de 20 de minute înainte de somn.

Sper să găsesc o soluţie până la Olimpiadă şi să fiu în cea mai bună formă", ne-a declarat multipla campioană europeană.

Ajunsă la vârsta de 29 de ani, Alina se gândeşte serios şi la retragerea din viaţa sportivă dorindu-şi cu ardoare să devină mămică:

„Visul oricărei femei este să devină mamă, eu îmi doresc o viaţă liniştită şi o familie numeroasă.

Cariera este foarte importantă pentru mine, dar cred că am ajuns la un punct în care trebuie să am grija şi de viaţa mea personală", ne-a mai mărturisit sportiva.

Are în palmares 8 medalii de aur

Alina Dumitru a devenit, în 2008, la Beijing, prima campioană olimpică din istoria judo-ului românesc.

De-a lungul carierei sale, judoka a cucerit 14 medalii, opt dintre acestea fiind de aur, la Campionatele Mondiale şi Europene.

Mai multe