Alpinist şi alergător montan, în cursa pentru viaţă!

27 iulie 2015 18:38   Alte sporturi
Ultima actualizare:

A fluturat steagul cu chipul lui Cătălin Hîldan pe cel mai înalt vârf din Africa, Uhuru Peak, situat pe muntele Kilimanjaro. Ludovic Vieru, alpinist şi alergător montan are nevoie de ajutor. O banală căpușă i-a dat viața peste cap şi acum e diagnosticat cu borelioză, fiind internat la o clinică în Germania.

Ludovic a plecat de urgenţă, pentru a 3-a oara în ultimele 2 săptămâni, in Germania, la Augsburg, la cea mai renumită clinica de borelioza - boala Lyme din Europa, unde ajung, în ultima instanţă, cei care nu au reuşit să se trateze în ţară.

(http://borreliose-centrum-augsburg.de/?id=85&L=1 CAS-ul românesc nu decontează cheltuielile bolnavilor de aici).Din nefericire, boala sa a fost descoperită târziu şi el bănuie că a primit-o de la muşcătura unei căpuşe în primăvară, în timpul alergărilor sale prin Pădurea Bârnova, la antrenamente pentru concursurile echipei sale de alergare montană (https://www.facebook.com/pages/IA-%C5%9EI-urc%C4%83/256104761244926?fref=ts).A urmat apoi un tratament riguros în România, inclusiv cu 41 injecţii zilnice cu antibiotic şi internări succesive în Spitalul de boli infecţioase. 2 luni a crezut că a scapat de această boală, chiar a participat şi la un concurs de alergare montană Trantapassi din Italia, dar, din nefericire, boala a evoluat/revenit afectandu-i întreg organismul, conducând la paralizii temporare, el având acum nevoie de ajutor fizic în dese momente.Prietenii au reuşit să strângă într-o primă fază peste 2500euro pentru a-l ajuta cât de cât. Aceşti bani, împreună cu economiile lui îi ajung pentru cel mult 1 luna de zile.Dupa ce, acum două săptămâni, i s-au făcut consultaţia şi analizele la Augsburg (costuri aprox 2000euro) i s-au descoperit şi alte complicaţii ale bolii.Acum urmează să înceapă tratamentul principal de minim 3 săptămâni (costuri 2000euro săptămânal), acolo în Germania, dupa care i se vor lua iarăşi analizele (2000euro). În caz că apar rezultate pozitive(bune) va urma tratamentul în România, daca nu, va mai continua acolo alte 6-8 săptămâni. La toate aceste cheltuieli s-au adaugat biletele de tren, avion plus cazare şi mâncare în Augsburg (70km vest de Munchen) pentru minim o lună.

Despre boala: http://amintiridinmunti.blogspot.ro/20…/…/lymeborelioza.htmlhttp://www.realitatea.net/serban-ionescu_1057834.htmlhttp://www.lyme.ro/ce-e-lyme/content.htmlDaca cineva poate să-l ajute financiar, aici sunt doua conturi eur/ron la Banca Transilvania deschise pe numele lui:RO98BTRLEURCRT00E2635501RO39BTRL02401201E26355XXSAU la orice filiala a Bancii Transilvania trebuie să ştiţi doar numele lui: Ludovic Iulian Vieru (nascut 1 ian.1977)

Mai multe