Am ajuns în grupele principale la EURO

12 decembrie 2014 19:07   Alte sporturi
Ultima actualizare:

Fetele noastre mai stau la Debrecen cel puţin încă o săptămână. Totuşi, pentru a ajunge în semifinale ar avea nevoie să învingă în toate cele trei partide din faza grupelor.

În ultima partidă din preliminarii, sportivele noastre s-au impus cu emoţii în faţa Ucrainei, 23-22, dar merg mai departe în grupa principală I cu un punct în clasament, cel obţinut în faţa Danemarcei, scor 29-29. Acum, româncele se vor lupta cu Ungaria, Spania şi Polonia pentru un loc în fazele superioare, din cele patru rivale, doar două ajungând în careul de aşi. “Le-am felicitat pe fete fiindcă au reuşit să ajungă aici, mai ales că au jucat şi accidentate şi obosite, deci au făcut sacrificii. Acum urmează Ungaria, o echipă care a fost mereu puternică, dar le vom pune mari probleme. Urmează Spania şi vreau să ne luăm revanşa în faţa Poloniei după Campioantul Mondial de anul trecut”, a comentat tehnicianul Tadici. “Vom pregăti foarte bine jocurile din grupa principal, vom da totul pe teren şi eu cred că avem şanse să ne impunem în faţa oricărei echipe”, a anunţat şi golgheterul echipei, Cristina Neagu. România nu a mai obţinut o medalie din 2010, când a luat bronzul.

Dedu: «Avem prea puţine puncte»

Preşedintele FR handball, Alexandru Dedu, e mulţumit pentru calificare, însă avertizează în privinţa şanselor de a ajunge în semifinale, mai ales că avem doar un punct reuşit până acum. “Am făcut un pas important după o grupă foarte grea şi plecăm mai departe cu mai puţine puncte decât ne-am dorit. De acum, orice se poate întâmpla, jucăm cu gazda Ungaria, cu Polonia, în faţa căreia trebuie să ne luăm revanşa după Mondiale, şi cu Spania, care joacă foarte frumos”, a spus Dedu. 

Mai multe