«Am condus 800.000 de kilometri». Secretele campionului Simone Tempestini

5 noiembrie 2016 20:50   Alte sporturi
Ultima actualizare:

Are 22 de ani, a câştigat de două ori campionatul naţional de raliuri, în 2016 a devenit cel mai bun din lume la Junior WRC şi a ocupat primul loc şi în WRC3, competiţie dedicată maşinilor cu tracţiune pe două roţi. Recent, Simone Tempestini a dobândit cetăţenia română.

Născut în Italia, la Treviso, Simone Tempestini a moştenit pasiunea pentru cursele de maşini de la tatăl său, Marco. Pilotul de 22 de ani s-a mutat în ţara noastră după terminarea liceului, iar de atunci locuieşte la Cluj. În ciuda vârstei fragede, Simone a cucerit de două ori titlul naţional la raliuri, în 2015 şi 2016, iar recent a devenit şi dublu campion mondial. Pentru ca anul să fie unul cu totul special pentru el, Tempestini a fost anunţat că va primi cetăţenia română, împlinindu-şi astfel visul. Click! l-a provocat pe proaspătul dublu campion al lumii la un dialog nonconformist, de pe urma căruia i-am aflat o parte dintre “secrete”.

Pasiunea pentru viteză

“Am luat două amenzi în viaţa mea. Prima dată m-a oprit poliţia şi aveam 73 km/h, pe un drum pe care se mergea cu 50km/h, iar a doua oară aveam 84km/h pe un drum pe care maximum era de 60km/h. Îmi place foarte mult viteza, dar am în cap că nu pot merge repede, trebuie să circulăm cu minte, pentru a nu pune viaţa oamenilor în pericol”.

Kilometri parcurşi cu maşina

“Mi-am luat permisul la 18 ani, deci conduc de 4 ani, timp în care am făcut peste 800.000 de kilometri, atât la raliuri, cât şi în viaţa extrasportivă”. 

Accidente de maşină

“Am avut câteva, dar nu foarte grave. M-am rostogolit în câteva rânduri, în anumite etape de raliu, m-am lovit uşor la cap, dar nu am avut ceva grav, fracturi”.

Ce antrenamente face

“Poate mulţi se gândesc că acest sport nu presupune antrenamente fizice! Total greşit! Alerg la sală între 5-8 kilometri, cam de trei ori pe săptămână, fac şi un pic de forţă. Încerc să fac un program echilibrat la sala de forţă, nici să devin maratonist, dar nici să mă umflu ca un bodybuilder”. 

Ce hobby-uri are

“Îmi place foarte mult schiul, am practicat baschetul şi îmi place tenisul de câmp. Mă mai relaxez mergând la cinema, sunt mare amator de filme. Am preocupările unui tânăr obişnuit, ies în oraş”.

“Nebunia” cu fotbalul

“Am fost mega fan AC ­Milan, eram înnebunit după brazilianul Kaka. Atunci când a plecat de la Milan am plâns enorm. La fel şi când s-a lăsat olandezul Seedorf. Acum nu mai sunt atât de disperat, dar urmăresc meciurile de câte ori am ocazia”.

Vacanţa perfectă

“Anul trecut am fost în Mexic, Argentina, Portugalia, Polonia, Finlanda, Germania, dar din păcate, doar pentru că am avut etape de  Campionat Mondial, nu în vacanţă. Mergem prin nişte locuri muntoase, unde sunt drumuri virajate, înguste, se potrivesc mai bine la ce înseamnă raliuri, dar apucăm să vedem nişte peisaje incredibile. Dacă e să mă gândesc la vacanţă, am în cap o imagine de când eram micuţ, în jur de 9 ani. Am fost cu ai mei în Cuba şi mi-a rămas întipărită în memorie o plajă incredibilă, nisip fin, umbrele de paie”.

Mai multe