Americanii au umplut două Arene Naţionale la Real - Manchester United

3 august 2014 21:07   Alte sporturi
Ultima actualizare:

Americanii au dovedit că sunt nebuni după fotbal şi au umplut până la refuz una dintre cele mai încăpătoare arene ale lumii, cu o capacitate dublă faţă de cea a Arenei Naţionale din Bucureşti.

La noi, recordul de audienţă pe cel mai mare stadion al ţării e de 53.329 de fani prezenţi la meciul României cu Olanda (1-4) din octombrie 2012.

Mai punem încă pe-atât şi tot nu ajungem la numărul de spectatori care au urmărit duminică super-amicalul dintre Manchester United şi Real Madrid, câştigat de englezi cu 3-1.

Pe tărâm american orice e posibil, lucru dovedit încă o dată atunci când pe tabela stadionului din Michigan a fost afişată asistenţa, una incredibilă: 109.318. Un nou record de spectatori la fotbal în SUA.

Numai că acesta nu e un record pentru arena Universităţii din Michigan, care a găzduit în urmă cu un an 115.000 de oameni la o partidă de fotbal american. Dragostea yankeilor pentru fotbalul european (soccer, cum spun ei) poate fi explicată de prestaţia bună a naţionalei S.U.A. la ultimul Campionat Mondial, echipa antrenată de Jurgen Klinsmann părăsind competiţia din Brazilia în optimi, după o confruntare dramatică împotriva Belgiei.

Mai multe