Ana Bogdan continuă seria înfrângerilor: nu a mai bătut pe nimeni de 5 luni!

2 aprilie 2019 12:57   Alte sporturi
Ultima actualizare:

Pentru Ana Bogdan, anul 2019 trebuia să fie cel al asaltului Top 50 WTA, însă până acum totul este un coșmar. Românca nu a reușit să câștige nici un meci în actualul sezon, ultima înfrângere fiind suferită luni seară, la Monterrey, în Mexic.

Ana Bogdan a fost învinsă cu scorul de 7-6, 6-2 de elvețianca Stefanie Voegele în primul tur al turneului WTA de la Monterrey (Mexic). Aceasta a fost a șaptea înfrângere din acest an pentru româncă, din tot atâtea meciuri disputate. Practic, ea ultima victorie a Anei Bogdan a fost obținută pe 8 noiembrie, în sferturile de finală challenger-ului de la Limoges, acolo unde a învins-o cu scorul de 6-2, 7-6 pe americanca Jamie Loeb. De atunci, a urmat o serie de opt înfrângeri consecutive, care au dus la ieșirea jucătoarei de 26 de ani din Top 100 WTA. Ea a început anul pe locul 71 mondial, după ce în 11 iunie 2018 era pe 59, cel mai bun loc din carieră, iar acum a ajuns pe 108. Iar coborârea, din păcate, e posibil să continue. Forma slabă a scos-o și din echipa de Fed Cup a României care va juca în semifinala din Franța, în zilele de 20 și 21 aprilie.

După eliminarea Anei, pe tabloul principal din Mexic o mai avem pe Elena Gabriela Ruse (21 de ani). Aceasta a pierdut în ultimul tur al calificărilor (2-6, 3-6 cu Kristina Kukova), dar a intrat pe tabloul principal din postura de lucky-loser. Ea va juca diseară, de la ora 19.00, contra fostului lider mondial, Garbine Muguruza. Aceasta a ajuns acum pe locul 19 și la acest turneu este considerată cap de serie numărul 2.

Mai multe