Ana Maria Popescu este al 60-lea sportiv român calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo

23 martie 2021 21:30   Alte sporturi
Ultima actualizare:

Medaliată cu argint la individual, la Beijing 2008, și campioană olimpică cu echipa de spadă, la Rio 2016, Ana Maria Popescu Brânză (36 de ani) a obținut califiarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Participarea stelistei se întrezărea de mult timp, fiind confirmată oficial după întrecerea de la Kazan (Rusia).

Anunțul a fost făcut de către Federația Română de Scrimă pe pagina oficială de Facebook: „Ana Maria Popescu e oficial calificată la JO Tokyo 2020! Ana a obținut biletul pentru Tokyo după ce a terminat pe primul loc în ierarhia mondială a probei. Bravoo, Ana! Ea e al 60-lea membru al Team Romania pentru Tokyo 2020. Felicitări  antrenorului Mihai Popa!”.Ana Maria Popescu a participat în weekend la etapa de Cupă Mondială din orașul rus Kazan. Ea și celelalte practicante al scrimei au revenit astfel după o pauză de aproape un an, pauză impusă de pandemia de Sars-CoV-2. La individual, ea a pierdut în primul tur, iar pe echipe s-a înclinat în optimile de finală, în fața Coreei de Sud. Stelista a postat următorul mesaj după întrecerea din Rusia: „De când mă știu, n-am avut habar cum să mă bucur dacă la final nu se lăsa cu o medalie, un trofeu... ceva, acolo, cât de mic (bine, se mai întâmpla să strâmb din nas și dacă nu era <<culoarea potrivită>>). Ei bine, după un an de pauză, o tonă de frici și cu teama în umbra mea, astăzi am înteles că am dreptul să mă bucur (nu că mi-ar fi interzis cineva până acum) de un singur meci. Unul! Pe care l-am pierdut ca echipă, dar în care eu am regăsit-o pe Ana (între noi fie vorba, nu știu pe unde a hălăduit, dar mare nevoie aveam de ea). După ce am eșuat lamentabil în proba individuală, simțeam că am bătut drumul până aici... degeaba. Timp, muncă, energie, resurse... irosite. Și nu-i chiar plăcut! Astăzi, deși rezultatul final nu a fost pe măsura așteptărilor noastre... cu toate că am pierdut în fața Coreei de Sud la o singură tușă... sunt împăcată cu mine! Medaliile se vor împărți mâine, dar eu am (re)câștigat ceva mult mai prețios... pe Ana aceea pentru care scrima a rămas o joacă și un strop de entuziasm”.În ierarhia mondială de la spadă fete, Ana Maria Popescu ocupă locul 1, cu 176 puncte, fiind urmată de Injeong Choi (Coreea de Sud / 160p), Yiwen Sun (China / 151p), Nathalie Moellhausen (Brazilia / 145p), Sheng Lin (China /  139p),  Mara Navarria (Italia /  134p), Man Wai Vivian Kong (Hong Kong /  134p), Young Mi Kang (Coreea de Sud / 127p), Caroline Vitalis (Franța  / 111p) și Olena  Krvistska (Ucraina /  111p).

Lista sportivilor români calificați la JO Tokyo

Atletism (5): Florentina Iuşco și Alina Rotaru (săritura în lungime), Claudia Bobocea (1.500 m), Daniela Stanciu (săritura în înălţime), Alin Firfirică (aruncarea discului)Baschet (4): echipa feminină de baschet 3x3Box (1): Cosmin Gîrleanu (cat. 52 kg)Canotaj (18): patru rame masculin, dublu vâsle feminin - categorie uşoară, patru rame feminin, dublu vâsle masculin, dublu vâsle feminin, dublu rame feminin, dublu rame masculinCiclism (2): Vlad Dascălu mountain bike, 1 loc nenominal cotă parte la ciclism pe şosea, grație poziției ocupate la final de 2019 în clasamentul pe națiuniFotbal (18): echipa naţională olimpicăGimnastică artistică (2): Maria Holbură (individual compus), Marian Drăgulescu (sărituri)Înot (2): Robert Glinţă și Daniel Martin (100 m spate)Kaiac-canoe (2): canoe-2 masculin - 1.000 mLupte (1): Alina Vuc (cat. 50 kg)Scrimă (1): Ana Maria Popescu Brânză (spadă individual)Tenis de masă (3): echipa feminină formată din 3 jucătoareTir sportiv (1): Laura Coman (puşcă aer comprimat 10 m)

Mai multe