Are 10 ani şi vrea aurul la Jocurile Olimpice din 2020!
Fetiţa iubeşte cu pasiune hipismul încă de la vârsta de 2 ani şi jumătate când întâmplător părinţii săi au dus-o la o bază hipică şi au urcat-o pe un căluţ. Atunci a avut loc prima legătură a Annei cu acest sport care i-a umplut casa cu medalii.
"La acel moment nu ştiam şi, bineînţeles, nici nu visam că echitaţia o să devină cea mai mare pasiune a vieţii ei şi că va reuşi atât de repede să obţină rezultate atât de impresionante. A fost pur şi simplu un impuls de o duce pe Anne la cai după ce am văzut cât de mult îi plăceau când îi vedea pe stradă sau în alte locuri", povestesc părinţii fetiţei.
Alina şi Vlad Bontea au încercat în repetate rânduri să îi insufle micuţei Anne Marie pasiune pentru alte activităţi extraşcolare precum dans, pictură, teatru sau către un sport mai puţin costisitor, şi mai ales, mai puţin riscant. "Pentru o scurtă perioadă a luat lecţii de chitară sau aikido însă la toate acestea a renunţat rând pe rând... Doar echitaţia a rămas acolo, lipită de sufletul ei", povestesc cei doi tineri părinţi, care la fiecare săritură executată de copilul lor simt o mică strângere de inimă.
Vrea să se facă medic veterinar
Deşi are numai 10 ani, Anne Marie ar vrea să stea ore întregi la antrenamente. Recent, talentul şi munca ei au fost recunoscute şi încununate de succes la un concurs în Italia, de unde s-a întors acasă cu patru cupe. "Anne a fost şi în acest an cel mai mic copil dintr-un concurs internaţional, dar acest lucru nu a împiedicat-o să urce pe podium. Acum visează să participe la europene, apoi la mondiale şi mai târziu la Jocurile Olimpice. Iubeşte atât de mult caii încât şi-a propus ca atunci când va creşte mare să devină medic veterinar ca să poată să ajute căluţii atunci când ei s-ar îmbolnăvi", povesteşte tatăl, emoţionat dar totodată mândru de frumoasa sa fetiţă. Anne este legitimată la clubul "Felix Ţopescu" şi se antrenează cu antrenorul Luca Ruxandriu, despre care specialiştii spun că este entuziast, tânăr şi foarte talentat.
Deocamdată, familia îşi permite să ţină pasul cât de cât cu cheltuielie mari pe care le presupune echitaţia. "Văzând talentul şi dorinţa ei uriaşă de a practica acest sport, ne străduim cât putem de mult să îi acordăm fetiţei noastre tot sprijinul financiar şi moral de care are nevoie. Una din marile noastre temeri este că nu o să ne mai putem permite să mergem cu ea la toate marile concursuri din lume unde cu siguranţă ar înregistra rezultate foarte bune şi i-ar asigura propulsarea ei în topul mondial al celor mai valoroşi sportivi. La întrecerile internaţionale, Anne concurează doar la probele pentru copii, de sărituri peste obstacole, iar la cele naţionale poate participa la diverse probe în funcţie de gradul de dificultate. Dimineaţa merge la şcoală, după amiaza la antrenamente iar seara îşi face temele şi visează cu ochii deschişi la ziua când o va cunoaşte personal pe campioana mondială la echitaţie Meredith Michaels-Beerbaum, pe urmele căreia vrea să calce", au mai povestit părinţii lui Anne.