Are 115 kilograme și joacă la Mondialele de handbal

17 ianuarie 2021 10:09   Alte sporturi
Ultima actualizare:

Pivotul naționalei masculine de handbal a RD Congo, Gauthier Myumbi, este cel mai gras jucător din istoria Campionatelor Mondiale.

Aflate în plină desfășurare în aceste zile, Campionatele Mondiale masculine de handbal oferă povești spectaculoase. Una dintre ele e ”scrisă” de pivotul naționalei RD Congo, debutantă la întrecerea celor mai bune reprezentative din lume. Pe numele lui Gauthier Mvumbi, acesta are 26 de ani și a atras imediat atenția. Nu prin abilitățile tehnice, ci prin greutate, el fiind, probabil, cel mai obez handbalist din istoria Mondialelor.

Conform site-ului oficial al întrecerii, el are 89 de kilograme la o înălțime de 1,79 m, dar probabil că aceasta este greutatea din juniorat. Pentru că acum, conform presei franceze – el este legitimat în liga a patra, la formația Dreux AC – el ar cântări în jur de 115 kg! Cert e că, în ciuda burții pe care nici un echipament nu este pregătit să o mascheze, el este unul dintre cei mai buni jucători ai congolezilor. În primul meci, pierdut cu Argentina cu 28-22, după ce la pauză africanii conduceau cu 14-13, Mvumbi a reușit să marcheze patru goluri.

Mai multe