Arma secretă pentru Olimpiadă

20 ianuarie 2016 21:31   Alte sporturi
Ultima actualizare:

Într-un meci decisiv pentru păstrarea visului olimpic, România a învins Germania la loviturile de departajare (14-13), eroul nostru fiind tânărul Marius Ţic, abia promovat la naţionala de seniori.

Eliminaţi în optimi de Grecia, miza tricolorilor la Europeanul de polo din Serbia a rămas clasarea pe locul 9, ultimul care oferă un bilet la turneul preolimpic din luna aprilie de la Trieste (Italia). Astfel, un eşec în confruntarea de ieri cu Germania ne-ar fi trimis în finala pentru locurile 11-12 şi ne-ar fi compromis şansele de a juca la vară la Olimpiada braziliană. Meciul cu nemţii a fost de un dramatism rar întâlnit.

România a condus cu 6-2, după care a primit inexplicabil şase goluri la rând (6-8). Apoi, a venit rândul nostru să întoarcem rezultatul. Astfel, cu 47 de secunde înainte de final, căpitanul Cosmin Radu a făcut 10-9, dar Germania a găsit forţa să egaleze la ultima fază din timpul regulamentar. La penalty-urile de departajare, selecţionerul Stanojevic a mutat genial, trimiţând între buturi portarul de rezervă. În vârstă de numai 19 ani, Marius Ţic i-a luat locul veteranului Stoenescu (36 de ani), dar lipsa de experienţă a fost de această dată un atu. Fără complexe, puştiul Ţic, de la Dinamo, a apărat două lovituri de la 5 metri şi i-a menţinut pe poloiştii români în cursa pentru Olimpiadă.

Mai multe