Asta-i mai lipsea! Federer a câştigat tot ce se poate în tenis

23 noiembrie 2014 16:48   Alte sporturi
Ultima actualizare:

La 33 de ani, elveţianul Roger Federer a intrat definitiv în legenda tenisului în urma victoriei repurtate astăzi cu echipa ţării sale în Cupa Davis.

Până acum, Federer reuşise să-şi treacă în palmares nu mai puţin de 82 de titluri în circuitul ATP, dintre care 17 de Mare Şlem. CV-ul elveţianului a fost completat în 2008 de aurul olimpic cucerit la Beijing în proba de dublu. Ceea ce-i mai lipsea lui Federer era să ridice deasupra capului trofeul Cupei Davis.

Inevitabilul s-a produs astăzi, Elveţia reuşind să câştige în premieră Cupa Davis. În finala disputată la Lille, pe zgură, împotriva Franţei, punctul decisiv al elveţienilor a fost adus astăzi chiar de Roger Federer, care l-a depăşit în trei seturi, 6-4, 6-2, 6-2, pe Richard Gasquet. Astfel, scorul general al întâlnirii Franţa - Elveţia a devenit 1-3, suficient pentru oaspeţi să se considere învingători.

Vineri, elveţianul Stan Wawrinka, locul 3 ATP, l-a învins, cu scorul de 6-1, 3-6, 6-3, 6-2, pe francezul Jo-Wilfried Tsonga, locul 12 mondial, iar Gael Monfils, numărul 19 ATP, s-a impus, cu scorul de 6-1, 6-4, 6-3, în faţa lui Roger Federer, locul 2 ATP.

Sâmbătă, perechea elveţiană Roger Federer/Stan Wawrinka a învins, cu scorul de 6-3, 7-5, 6-4, cuplul francez Richard Gasquet/Julien Benneteau, în cel de-al treilea meci al finalei Cupei Davis, rezultat în urma căruia Elveţia conducea Franţa la general cu 2-1.

Mai multe