Atentat în raliul-raid Dakar? Un pilot a fost rănit de o explozie suspectă

2 ianuarie 2022 10:12   Alte sporturi
Ultima actualizare:

Preşedinte al clubului de fotbal US Orleans, totodată participant la Raliul-raid Dakar, Philippe Boutron a fost rănit grav la picior după o explozie în maşina sa. Directorul competiției a confirmat producerea acestui incident, iar autoritățile din Arabia Saudită au intensificat măsurile de securitate.

David Castera a declarat pentru France 4: ”Un vehicul de asistență de la Team Sodicars, plecând de la hotel, a fost afectat de o explozie, iar camionul a luat foc. La bord se aflau șase persoane, iar printre ele și Philippe Boutron, care a fost rănit grav la picior.

Acesta a trebuit să fie operat. Starea sa este în curs de ameliorare”, a spus directorul cursei, care a adăugat că originea exploziei este necunoscută. ”Poliţia saudită s-a deplasat la locul incidentului şi a deschis o anchetă, neexluzând nicio pistă, inclusiv un act criminal”, s-a precizat într-un comunicat al organizatorilor.

De asemenea, s-a aflat că pilotul rănit este Philippe Boutron, preşedintele clubului de fotbal US Orleans, aflat la a noua participare la Dakar. Potrivit ”L’Equipe”, explozia s-a produs în momentul în care Boutron se afla în vehiculul de asistenţă al echipei sale care se îndrepta în locul pentru verificările tehnice. Din câte se pare, a explodat un dispozitiv care se afla sub scaunul lui Boutron.

Mai multe