"Atleta-bărbat" s-a măritat cu o femeie!

8 decembrie 2015 23:34   Alte sporturi
Ultima actualizare:

În urmă cu câţiva ani, Caster Semenya a şocat lumea atletismului cu performanţele sale „masculine”. Cei care au contestat sexul atletei din Africa de Sud au acum un nou motiv să-şi pună întrebări.

E femeie, bărbat sau hermafrodit? Aceasta a fost dilema care planează şi în prezent asupra atletei Caster Semenya (24 de ani). Sexul campioanei mondiale din 2009 în proba de 800 de metri a fost pus la îndoială, iar federaţia internaţională a supus-o la o serie de teste care să facă lumină în acest caz. În cele din urmă, a fost considerată femeie „cu acte-n regulă”, astfel că Semenya a participat şi la Olimpiada din 2012. Ulterior, ea a dispărut din peisajul marilor competiţii, însă a reapărut zilele trecute în atenţia opiniei publice.

Luni, reţelele de socializare au prezentat fotografii inedite de la nunta lui Caster, care s-ar fi măritat în provincia sa din Africa de Sud, Limpopo. Numai că partenerul lui Semenya n-a fost un „el”, ci o „ea”. E vorba de Violet Raseboya, o altă atletă, relaţia de iubire dintre cele două sportive datând din 2008. Văzând că pozele de la nuntă au făcut vâlvă pe internet, Caster Semenya s-a grăbit să nege totul, însă apropiaţii au dat-o de gol. Astfel, s-a aflat că ceremonia a fost una tradiţională, în care obiceiurile locale au fost respectate cu stricteţe. Ca exemplu, familia lui Semenya a plătit către familia lui Raseboya, drept dar, aproximativ 1.700 de dolari.

Mai multe