Au făcut praf «Aleea olimpicilor» din parc

20 mai 2012 14:50   Alte sporturi
Ultima actualizare:

„Aleea Succeselor”, inaugurată cu fast în 2008, s-a dorit a fi o replică la scară redusă a celebrului Bulevard Hollywood din Los Angeles, acolo unde, pe trotuarele largi, marii actori ai lumii au câte o stea. Din păcate, toată lumea a uitat de această iniţiativă, iar acum aleea este în paragină.

Aflată în Parcul Herăstrău, în stânga intrării dinspre Piaţa Charles de Gaulle, aleea păstrează astăzi, după aproape patru ani de la inaugurare, puţine semne a trecerii campionilor pe acolo...

Casetele care protejau amprentele pe care sportivii le-au lăsat în ciment sunt serios deteriorate. Sub plexiglasul care ar fi trebuit să le protejeze a intrat apa şi au crescut buruieni.

Nu numai ploile, zăpezile şi vântul au distrus cele opt casete, ci şi trecerea pe acolo a oamenilor...

Una dintre ele a rămas fără capac, iar cadrul metalic a fost smuls şi, probabil, vândut la fier vechi.

O explicaţie pentru această situaţie ar fi că locul ales pentru "Aleea Succeselor" n-a fost tocmai inspirat.

Ea nu este una dintre căile principale de acces în Parcul Herăstrău. Din contră, pe acea alee se trece mult mai rar, în dreapta aflându-se o alee mult mai atractivă, cu aranjamente florale.

Tocmai din acest motiv, există posibilitatea ca după Jocurile Olimpice din acest an, să se nască o nouă Alee a Succeselor, într-o locaţie mult mai potrivită: la Arena Naţională. Această propunere a venit anul trecut din partea lui Cristian Ţopescu.

Prin comparaţie, "Aleea Celebrităţilor", rezervată marilor actori români, se află în centrul Bucureştiului, în vecinătatea Magazinului Cocor.

Ceea ce face ca stelele să fie mult mai vizibile. Şi să se bucure de o protecţie mult mai mare decât casetele din Herăstrău.

Sportivii care şi-au pus amprenta pe «Aleea Succeselor»

Alina Dumitru (judo)Sandra Izbaşa (gimnastică)Ana Maria Brânză (scrimă)Sandra Izbaşa, Andreea Acatrinei, Gabriela Drăgoi, Andreea Grigore, Steliana Nistor şi Anamaria Tămârjan (gimnastică)Mihai Covaliu (scrimă)

2008. Sandra Izbaşa a fost una dintre sportivele care şi-au lăsat amprentele în 2008

Campionii ce urmau să aibă o casetă în Herăstrău

Constantina Dita-Tomescu (atletism)Georgeta Andrunache, Viorica Susanu (canotaj)

Mai multe