Au luat primele după 31 de ani

1 martie 2016 21:13   Alte sporturi
Ultima actualizare:

Fotbaliştii au fost anunţaţi de conducătorul Nigeriei de atunci că vor lua fiecare o sumă de bani, o casă şi burse de studii, dacă vor deveni campioni mondiali. Au reuşit, dar o lovitură de stat a schimbat clasa politică şi bonusurile au fost uitate.

BBC a relatat un episod halucinant legat de lumea fotbalului: în 1985, naţionala de tineret sub 16 ani a Nigeriei a obţinut aurul la turneul final, după ce a învins Germania de Vest în finală, 2-0. Muhammadu Buhari, conducătorul statului, i-a anunţat că fiecare va primi în dar, bani, casă şi burse de studii. Însă a fost detronat la scurt timp şi campionii au pierdut recompensa.

Totuşi, anul trecut, Buhari a revenit la putere şi s-a decis să respecte promisiunea de acum 31 de ani. Le-a dat jucătorilor câte 10.000 de dolari, mai puţin unuia dintre ei, care între timp a decedat. 

“Într-adevăr, ne-am primit banii. Este un om de cuvânt noul preşedinte şi atât eu cât şi colegii mei i-am mulţumit pentru gestul său”, a spus fostul căpitan al echipei, Ugbade.

Mai multe