Au scris istorie în voleiul românesc

18 iunie 2017 19:25   Alte sporturi
Ultima actualizare:

Rezultat de excepţie reuşit de Adriana Matei şi Beata Vaida la Europenele Under 22 de volei pe plajă de la Baden (Austria).

Cele două şi-au asigurat un loc în cartea de istorie a voleiului românesc, fiind primele compatrioate din istorie medaliate la o ediţie a Campionatului European de volei pe plajă, indiferent de vârstă. Calificate în finala competiţiei, cele două au fost învinse cu 2-0 (21-15, 21-15) de rusoaicele Kholomina/ Makroguzova, cap de serie numărul 7. În ciuda înfrângerii – singura din actuala ediţie a Campionatului European suferită de fetele noastre – Beata şi Adriana au reuşit o performanţă unică în istoria voleiului de plajă din România. Pentru aceasta, ele au câştigat trei meciuri în grupe, apoi alte trei în fazele eliminatorii. Cea mai spectaculoasă a fost cea din semifinale, când au învins cu 2-1 (29-31, 21-16, 22-20) perechea germană Arnholdt/ Welsch, cap de serie numărul 4.

În vârstă de 19 ani, cele două jucătoare sunt şi primele jucătoare din România ajunse în sferturile Campionatului Mondial Under 21 – au ocupat locul 5 – dar şi primele românce învingătoare într-un turneu continental de volei pe zăpadă. 

Mai multe