Australian Open 2020: Cu cine va juca Simona Halep în sferturile de finală

27 ianuarie 2020 8:14   Alte sporturi
Ultima actualizare:

Simona Halep și-a aflat adversara din sferturile de finală de la Australian Open 2020. Va juca împotriva unei tenismene în fața căreia a pierdut doar 9 game-uri în două meciuri!

Simona Halep va juca în sferturile de finală ale Australian Open contra estonei Anett Kontaveit. Ocupantă a locului 31 WTA și cap de serie numărul 28 la primul turneul de Grand Slam al anului, aceasta a învins-o în optimi, cu scorul de 6-7, 7-5, 7-5, pe tânăra poloneză Iga Swiatek, locul 56 WTA.Jucătoarea în vârstă de 24 de ani s-a impus după un meci care a durat două ore şi 42 minute, însă a fost aproape de a fi eliminată, după ce Iga Swiatek a revenit de la 1-5 la 5-5 în setul decisiv. Totuși, a reușit să obțină ultimele două game-uri și astfel să obțină prima calificare din carieră în sferturile de finală ale unui turneu de Grand Slam.

Australian Open 2020: Simona Halep a eliminat-o în optimi pe Elise Mertens

În ceea ce o privește, Simona Halep s-a calificat în sferturile de finală de la Australian Open 2020 după victoria cu 6-4, 6-4 obținută în fața belgiencei Elise Mertens. Românca și-a luat astfel revanșa după înfrângerea din finala turneului de la Doha de anul trecut, care, așa cum a recunoscut la interviul de după meci, o urmărea încă.

Simona Halep conduce cu 2-0 în meciurile cu Anett Kontaveit

Meciul din sferturile de finală de la Australian Open 2020 va fi cel de-al treilea dintre cele două jucătoare. Simona Halep a câștigat categoric precedentele două confruntări cu Anett Kontaveit, cedând doar 9 gameuri în patru seturi disputate cu estona. Prima partidă a avut loc la Roma, în sferturile de finală ale ediției 2017, când Simona s-a impus cu scorul de 6-2, 6-4, iar cea de-a doua la Miami, tot în 2017, când românca a câștigat cu 6-3, 6-0.

Mai multe