Avem duel românesc în turul 2 la Wimbledon: Simona Halep - Mihaela Buzărnescu

1 iulie 2019 18:14   Alte sporturi
Ultima actualizare:

Turneul de la Wimbledon a început foarte bine pentru români. Simona Halep și Mihaela Buzărnescu s-au calificat în turul secund. Din păcate, ele vor fi adversare miercuri.

Simona Halep a avut un debut cu emoții la actuala ediție a turneului de la Wimbledon. Numărul 7 mondial s-a accidentat la genunchiul stâng și la glezna aceluiași picior în finalul primului set, după ce a alunecat pe iarbă. Din fericire, și-a revenit după intervenția medicului și, mai mult decât atât, a reușit să se impună cu scorul de 6-4, 7-5 în fața belarusei Aliaksandra Sasnovich. Foarte importantă pentru parcursul de la această competiție a jucătoarei noastre este revenirea ei în setul secund, de la scorul de 2-5 pentru adversară. Constănțeanca și-a păstrat calmul, a salvat chiar și o minge de set și s-a impus ca o adevărată campioană.

În turul secund, Simona va juca împotriva Mihaelei Buzărnescu, alături de care s-a antrenat de multe ori în acest an și cu care s-a împrietenit încă de pe vremea junioratului. Micki a învins-o în faza inaugurală, cu scorul de 6-4, 6-4, pe americanca Jessica Pegula. Simona și Mihaela au fost adversare o singură dată, în 2008, atunci când Simona – campioană de junioare la Roland Garros în acel an – s-a impus cu 6-3, 6-0, în primul tur al turneului ITF de la Monteroni D'arabia.

Marți vor juca la Wimbledon celelalte patru jucătoare românce de pe tabloul principal: Sorana Cîrstea, Monica Niculescu, Gabriela Ruse și Ana Bogdan.

Mai multe