Avem finala perfectă la Cupa Mondială de Rugby. Marele meci e sâmbătă

25 octombrie 2015 19:53   Alte sporturi
Ultima actualizare:

După mai mult de o lună de la începerea competiţiei, Cupa Mondială de Rugby şi-a stabilit finalistele. Noua Zeelandă şi Australia sunt echipele care se vor lupta sâmbăta viitoare, 31 octombrie, de la ora 18.00, pentru preţiosul trofeu Webb Ellis.

Prima semifinală a revenit după un meci de mare luptă Noii Zeelande, naţionala All-Blacks depăşind Africa de Sud cu 20-18.

Duminică seară, în a doua semifinală a Cupei Mondiale, s-au aflat faţă în faţă Australia şi Argentina, sud-americanii fiind surpriza plăcută a competiţiei. „Cangurii” australieni au început tare meciul, au înscris trei eseuri şi au condus cu 19-6, lăsând impresia că se vor impune lejer. Fără vreun eseu marcat, doar prin lovituri de pedeapsă, argentinienii au revenit însă în joc şi le-au dat emoţii australienilor în repriza secundă. Scorul final a fost 29-15 pentru naţionala Wallabies.

Noua Zeelandă – Australia este finala perfectă, cele două mari rivale fiind considerate la începutul Cupei Mondiale principalele favorite la calificarea în ultimul act. În istoria confruntărilor directe, neo-zeelandezii conduc cu 105-42, şapte partide încheindu-se la egalitate.

Mai multe