Bianca Andreescu a câștigat 2.000 de dolari pe minut la Indian Wells

18 martie 2019 18:56   Alte sporturi
Ultima actualizare:

Bianca Andreescu a reușit una dintre cele mai mari surprize din istoria modernă a tenisului feminin. Ea a cucerit titlul la Indian Wells, turneu la care participa în premieră și la care ajunsese să joace doar datorită unui wild-card primit din partea organizatorilor. Odată cu trofeul, ea a pus mâna și pe cel mai mare cec al carierei: 1.354.010 dolari, care a aruncat-o direct în topul milioanarelor.

În finala turneului de la Indian Wells, Bianca Andreescu a învins-o cu scorul de cu 6-4, 3-6, 6-4, pe germana Angelique Kerber, ocupanta locului 8 WTA. Aceasta a devenit al patrulea fost lider mondial care a fost învins de jucătoarea canadiană de origine română în 2019, după ce tot în SUA o spulberase pe Garbine Muguruza, iar la Auckland, unde jucase finala, le eliminase pe Caroline Wozniacki și pe Venus Williams. Victoria de duminică seară a aruncat-o pe Bianca direct în istoria tenisului, ea devenind nu doar prima beneficiară de wild-card care cucerește titlul la Indian Wells, dar și prima tenismenă din lume care izbutește să obțină trofeul unui turneu Premier Mandatory la chiar prima participare din carieră! În plus, cu cei 1.354.010 dolari primiți pentru succes, Andreescu a sărit direct pe locul 254 în clasamentul all-time al milionarelor tenisului. Ea a adunat în întreaga carieră suma de 1.704.919 dolari, sumă cu care a depășit-o, printre altele, și pe Mihaela Buzărnescu. Românca ocupă locul 269, cu 1.631.346 dolari. În clasmentul anului 2019, Bianca este a treia, după Naomi

Victoria de la turneul californian este cu atât mai de aplaudat cu cât  a fost obținută la capătul a peste 11 ore de joc efectiv la această competiție. În total, ea a jucat 700 de minute, ceea ce înseamnă că a câștigat aproape 2.000 de dolari pe minut la Indian Wells. Suma exactă este de 1.934,3 dolari, ceea ce nu este deloc rău pentru o puștoaică de nici 19 ani. Mai mult, victoria din SUA are implicații serioase și în clasamentul mondial, acolo unde cele 1.000 de puncte câștigate i-au asigurat un salt de 36 de locuri, de pe 60 pe 24 în lume.

La finalul partidei, Bianca Andreescu a ținut să le mulțumească în română compatrioților noștri care au susținut-o pe toată durata turneului: ”Mulţumesc că sunteţi cu mine şi vă iubesc”, a spus cea care a început tenisul la Pitești, în urmă cu 12 ani. De altfel, primul său antrenor, Gabriel Hristache, cu care Bianca a lucrat de la 6 până la 9 ani, a mărturisit la Radio România Actualități că încă mai ține legătura cu fosta lui elevă: ”Mi-am făcut cont de Instagram tocmai pentru a putea vorbi cu ea, iar în perioada de la Indian Wells am vorbit după fiecare meci. Este o jucătoare extraordinară și mă bucur mult pentru rezultatele ei”, a declarat tehnicianul. Acesta a rememorat pentru adevărul.ro momentul în care a început antrenamentele cu actuala stea a tenisului: ” Bianca avea aproximativ 6 ani când a venit cu mama sa la baza sportivă Arpechim din Piteşti. Mama sa, doamna Maria, mi-a spus că fata ei ar dori să practice tenisul. Am dat mai multe teste cu Bianca şi am constatat că are înclinaţie pentru acest sport. Apoi am stabilit un program de pregătire. Bianca a stat aproape 2 ani şi 6 luni în România”, a declarat Gabriel Hristache, care după mutarea definitivă a Biancăi în Canada, a avut ofertă de la părinții ei să continue acolo colaborarea, dar a refuzat.

Parcursul Biancăi la Indian Wells

Tur         Adversară           Scor       Minute

Tur 1      Begu      5-7, 6-3, 6-3        145

Tur 2      Cibulkova            6-2, 6-2 82

Tur 3      Voegele               6-1, 6-2 57

Tur 4      Wang    7-5, 6-2 88

Sferturi Muguruza           6-0, 6-1 53

Semifinale           Svitolina               6-3, 2-6, 6-4        135

Finală    Kerber  6-4, 3-6, 6-4        140

Mai multe