Blestemul continuă pentru Şarapova

26 ianuarie 2016 21:41   Alte sporturi
Ultima actualizare:

Serena Williams este un adevărat coşmar pentru Maria Şarapova. Americanca s-a impus, în sferturile Australian Open, pentru a 18-a oară consecutiv în faţa rusoaicei.

4.089 de zile trecuseră de la ultima victorie a Mariei Sharapova în faţa Serenei Williams. Nu a fost destul, pentru că americanca a obţinut un nou succes, 6-4, 6-1, în faţa rusoaicei, calificându-se în semifinalele Australian Open. Acolo unde o va întâlni pe poloneza Agnieszka Radwanska. 

Chiar dacă şi-a dorit mult să oprească acest blestem, care parcă s-a coborât asupra ei pe 15 noiembrie 2004 - data ultimului meci direct câştigat de Maria în faţa Serenei - rusoaica nu a putut să facă decât ceea ce tot face de 11 ani şi două luni încoace: să o felicite pe învingătoare. Ultima dată Şarapova câştigase duelul în finala Turneului Campioanelor de la Los Angeles, când se impusese cu 4-6, 6-2, 6-4. De atunci, Williams a bătut-o pe oriunde a prins-o, indiferent de suprafaţă, turneu sau formă sportivă. Următoarea confruntare dintre cele două ar putea avea loc la Doha, în februarie. 

Ce se întâmpla în lume în 2004

  • Simona Halep avea 13 ani şi spera să devină jucătoare profesionistă;
  • Grecia cucerea titlul de campioană europeană la fotbal;
  • Se terminaseră Jocurile Olimpice de la Atena, acolo unde Cătălina Ponor a cucerit trei medalii de aur;
  • George W Bush era reales în funcţia de preşedinte al SUA;
  • Michael Schumacher cucerea cel de-al cincilea titlu mondial la Formula 1;
  • Traian Băsescu era ales preşedinte al României.
Mai multe