Bolt, retragere în lacrimi

13 august 2017 19:21   Alte sporturi
Ultima actualizare:

Usain Bolt e cunoscut ca „Fulgerul”. La 30 de ani a decis ca întrecerea de 4x100 de metri, de sâmbătă seara, 12 august, să oficializeze despărţirea sa de lumea atletismului, însă muşchii piciorului stâng l-au trădat.

A doborât recorduri pe bandă rulantă şi a câştigat toate titlurile posibile. La CM a avut săptămâna trecută ultima cursă la 100 metri. A pierdut surprinzător, americanul Justin Gatlin trecând primul de linia de final. Totuşi, Bolt a atras toate privirile: a făcut turul de onoare şi a fost aplaudat la scenă deschisă, fiind omul care din 2008 domina pista. A promis că-şi va lua revanşa la proba de 4x100 alături de echipa sa, Jamaica. Aici, după ce a primit ştafeta, a făcut câţiva paşi, a şchiopătat şi a căzut. O contractură musculară la piciorul stâng i-a „furat” visul.

Marea Britanie a câştigat, dar toţi ochii erau asupra lui Usain, omul care şi-a dus colegii spre triumf de patru ori consecutiv până acum. A anunţat încă dinaintea Mondialelor că va fi turneul de bun rămas, deşi până şi duşmanii speră să se răzgândească. „Nu poţi să te ghidezi după Campionatul acesta pentru a defini ce a făcut în trecut. El e Omul. Sper să se refacă repede şi să revină. Are o pasiune prea mare pentru atletism. Iubeşte fanii şi ei pe el. E omul-spectacol”, a spus Gatlin despre cel care are 11 titluri mondiale, nouă olimpice, plus trei recorduri.  

Mai multe