"Bombă" la US Open! Simona Halep, executată din prima

27 august 2018 19:56   Alte sporturi
Ultima actualizare:

Ultimul turneu de Mare Şlem al anului a început cu o „bombă” de proporţii. Lidera mondială Simona Halep a pierdut categoric (2-6, 4-6) confruntarea cu Kaia Kanepi din Estonia, o jucătoare clasată pe locul 44 în lume.

Competiţia feminină de la US Open a fost „decapitată” încă din prima zi. Din postura de principală favorită, Simona Halep a prins una dintre acele zile proaste, în care nimic nu se leagă. În faţa româncei s-a aflat şi o adversară puternică şi inspirată în acelaşi timp, astfel că semnele unei mari surprize s-au conturat rapid. Cu lovituri năucitoare, Kaia Kanepi a pus-o mereu în dificultate pe Halep, care s-a aflat în avantaj doar după primul ghem al meciului. De la 1-0, Simona a cedat cinci ghemuri la rând în care jocul ei a scârţâit din toate încheieturile, setul de debut fiind practic încheiat. Tenismena baltică s-a distanţat apoi la 6-2, 3-0, scor la care orgoliul Simonei Halep a avut ceva de spus.

Mai determinată, constănţeanca a început să adune puncte şi a egalat-o pe Kanepi la patru (4-4), având chiar şansa de a trece în faţă. Estonianca a reuşit însă un break nesperat, după care a închis partida pe propriul serviciu. Aşadar, o dezamăgire uriaşă pentru Halep, care pleacă de la New York din prima zi, la fel ca anul trecut. Ca o consolare, jucătoarea noastră va rămâne pe poziţia numărul unu în lume indiferent de ceea ce vor face rivalele sale la US Open.

Tot astăzi, Irina Begu s-a calificat în turul doi, 6-3, 6-3 cu americanca Jennifer Brady.

Mai multe