Boxerul înjunghiat şi împuşcat, devenit campion al greilor!

28 noiembrie 2017 16:48   Alte sporturi
Ultima actualizare:

Manuel Charr a scăpat de două ori din ghearele morţii. A trecut şi peste o operaţie complicată la nivelul şoldurilor, obligaţia fiind de a se lăsa de sport. Nu i-a ascultat pe doctori şi acum e noul campion la box, categoria grea.

Manuel Charr s-a născut în Liban şi când era mic a emigrat în Germania, alături de familia sa. Încă un copil, s-a apucat de box, dar la 16 ani a avut prima experienţă îngrozitoare. A fost înjunghiat în spate şi lama a trecut pe lângă coloana vertebrală. A supravieţuit, dar acum doi ani a avut un nou incident grav. Într-un restaurant din Germania s-a dus să se întâlnească cu un interlop libanez, care-l hărţuia. Boxerul voia să facă pace şi l-a invitat la masă, dar infractorul a venit înarmat şi l-a împuşcat de patru ori în abdomen.

A trăit din nou şi a trăit o altă provocare. Medicii i-au spus că are articulaţiile distruse la nivelul şoldurilor şi are nevoie de o intervenţie chirurgicală. Altfel, nu ar mai putea merge. S-a operat, însă nu a plătit preţul cerut: renunţarea la sport.

A trecut o perioadă şi s-a întors în sală, la box.

La şapte luni distanţă s-a bătut cu Alexander Ustinov la categoria grea şi chiar dacă era privit ca inferior a câştigat în faţa campionului rus. A devenit primul campion din spaţiul arab şi ar putea să se bată cu Anthony Joshua.

Mai multe