Briatore: "Sunt distrus"

22 septembrie 2009 11:02   Alte sporturi
Ultima actualizare:

Fostul şef al echipei Renault, Flavio Briatore, a spus în Gazzetta dello Sport că este distrus din cauza faptului că a primit suspendare pe viaţă din partea FIA, după ce i-a cerut lui Nelson Piquet Jr să provoace un accident în timpul MP al statului Singapore.

"Sunt distrus", a spus italianul în vârstă de 59 de ani, care a primit luni suspendarea din toate competiţiile organizate de Federaţia Internaţională de Automobilism.

Briatore vrea să dea în judecată FIA la un tribunal din Paris, pentru a demonstra că este nevinovat şi va cere daune pentru că imaginea sa a fost afectată de acest scandal.

Italianul a părăsit Renault săptămâna trecută, alături de şeful inginerilor, Pat Symonds, care a primit o suspendare de cinci ani. Renault nu a contestat acuzaţiile şi a primit o sancţiune cu suspendare pentru doi ani, până la finalul sezonului 2011.

Şeful Federaţiei Automobilistice din Spania, Carlos Garcia, unul dintre membrii Consiliului Mondial al FIA, a spus într-un interviu pentru AS că este şocat de sancţiunea primită de Briatore. "Mi se pare exagerat, nu au existat dovezi clare împotriva lui şi nici măcar nu s-a putut apăra. Se poate adresa justiţiei, pentru că acum nu mai are voie să muncească şi să câştige bani din acest sport", a spus acesta.

Presa italiană scrie că Briatore se gândeşte să înfiinţeze un campionat paralel Formulei 1, el fiind unul dintre cei care susţineau şi înainte această idee.

Mai multe