Campioana merge mai departe. Simona Halep a învins-o pe Roberta Vinci la Madrid

9 mai 2017 19:23   Alte sporturi
Ultima actualizare:

Simona Halep a demonstrat la Madrid că a învăţat ceva din experienţele trecute şi a redevenit campioana pe care o ştiau românii. Ea a avut o revenire de senzaţie şi a reuşit să o învingă pe Roberta Vinci în turul secund al turneului de la Madrid.

Campioană la ediţia trecută a turneului spaniol, Simona Halep a revenit incredibil de la 2-5 în setul decisiv şi a învins-o pe italianca Roberta Vinci cu scorul de 6-2, 2-6, 7-6, calificându-se în optimile de finală ale competiţiei patronate de Ion Ţiriac. Finalul meciului a fost o demonstraţie de forţă a jucătoarei noastre, care a revenit de la 2-5 şi a reuşit să se impună în tie-break. Ea a demonstrat că perioada petrecută alături de acel psiholog sportiv în perioada petrecută acasă chiar i-a folosit. Următoarea adversară a Simonei va fi australianca Samantha Stosur, partida urmând să aibă loc azi. În urma acestei victorii, românca şi-a asigurat un salt de două locuri în clasamentul mondial, urmând ca de luni să se afle pe locul 6 în lume. 

O altă veste bună a zilei a venit de la Sorana Cîrstea. Intrată pe tabloul principal graţie unui wild-card, aceasta a învins-o cu scorul de 6-3, 6-2 pe Cici Bellis, din SUA. Ea va juca în optimi contra învingătoarei din meciul dintre Misaki Doi şi Donna Vekic. Ieri, după închiderea ediţiei, a jucat şi Irina Begu, contra suedezei Johanna Larsson.

Copil a jucat cu liderul ATP

Pentru Marius Copil, ziua de 9 mai a fost una foarte importantă. Românul a jucat, după închiderea ediţiei, contra liderului mondial, Andy Murray. Pentru jucătorul originar din Arad, aceasta a fost prima partidă disputată împotriva britanicului, dar şi primul meci contra unui ocupant al locului 1 ATP. Meciul a contat pentru turul secund al turneului de la Madrid.

Bouchard s-a răzbunat pe Sharapova

Turul secund al turneului de la Madrid a oferit o confruntare şoc între Eugenie Bouchard şi Maria Sharapova. Nu pentru că sunt două dintre cele mai frumoase jucătoare, ci pentru că prima a criticat-o cât a putut pe rusoaică. Canadianca s-a impus în trei seturi şi apoi a făcut o dezvăluire interesantă. Bouchard, care a fost una dintre cele mai critice jucătoare din circuitul profesionist cu privire la revenirea Mariei Sharapova după suspendarea pentru dopaj, numind-o „trişoare” şi spunând deschis că nu ar fi trebuit să fie reprimită în sport după ce a fost depistată pozitiv, s-a impus cu scorul de 7-5, 2-6, 6-4 în faţa fostului lider mondial. Iar la finalul meciului a făcut o dezvăluire surprinzătoare: „Nu mi-am schimbat părerea despre ea. Am avut o motivaţie suplimentară pentru acest meci. Mai întâi pentru că nu am învins-o niciodată. Dar şi ţinând cont de circumstanţe. Înainte de meci, numeroase jucătoare au venit în vestiar şi mi-au urat baftă, jucătoare cu care nu vorbesc de obicei. Am primit mesaje de la oameni, care m-au încurajat. Multă lume are părerea mea, dar s-a temut să o exprime. Voiam să mă impun nu doar pentru mine, ci pentru toţi aceşti oameni”, a declarat Bouchard. 

În ceea ce o priveşte, Sharapova va urca până pe locul 210 în lume, urmând ca săptămâna viitoare să joace pe tabloul principal de la Roma.

Mai multe