Campioane europene, cu lacrimi în ochi

16 septembrie 2012 15:20   Alte sporturi
Ultima actualizare:

În urmă cu o lună, pe canalul de la Eton, canotoarele noastre aveau lacrimi în ochi. Cu toate că erau creditate printre favorite, bărcile de 8 plus 1 şi de dublu rame nu reuşiseră să urce pe podiumul olimpic.

Andrunache şi Susanu au revenit puternic şi au obţinut titlul continental în cursa-regină a canotajului, la 8 plus 1. Celălalt titlu continental a fost obţinut de Camelia Lupaşcu şi Nicoleta Albu, în proba de dublu rame.

Preşedinte al Federaţiei, Elisabeta Lipă a catalogat bilanţul înregistrat la CE - s-au mai cucerit o medalie de argint la dublu vâsle feminin şi una de bronz la 4 rame fără cârmaci masculin - ca o confirmare a valorii şcolii noastre de canotaj.

"Fireşte că durerea pricinuită de rezultatele de la Eton nu a dispărut. Poate că la anul sau peste doi ani va trece".

Lipă a confirmat faptul că Susanu şi Andrunache se vor retrage din competiţie în acest an. "A fost ultima lor cursă internaţională, iar la festivitatea de premiere aveau lacrimi în ochi. E un moment dificil pentru ele".

Andrunache e una dintre cele mai titrate sportive din România, cu cinci medalii de aur la Jocurile Olimpice, la fel ca Elisabeta Lipă.

Mai multe